Do or Die - The Downfall Of The Human Race

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      15 december 2011

De fans van de Belgische hardcoreband Do or Die moesten lang wachten op de release maar op 11/11/11 werden ze eindelijk beloond met de band hun nieuwste album Do or Die. Fans van Agnostic Front, Bring Me The Horizon en Madball zullen dus zeker en vast wel aan hun trekken komen.


Met dit album heeft de band het recht om klaar & duidelijk te zeggen “ we zijn terug en we zijn sterker dan ooit”. De reden waarom ik dit zeg is omdat de groep graag lang op zich laat wachten op het gebied van releases. Als ik jullie wil vertellen hoe het album ongeveer klinkt dan moet ik refereren naar BMTH. Sommige tracks hebben veel weg van die punkband maar toch zorgt Do or Die ervoor dat ze steeds hun eigen sounds geven aan elke track. Op die manier treden ze in de stappen van hun vorige releases die ook positief bevonden werden door diverse reviewers.

Toch heeft de groep ook zorg gedragen voor de melodieuze fans. Zo zorgen ze ervoor dat heel wat refreinen in het genre hervallen en brengt dit een speciale achtergrondgedachte naar voren. Tevens lieten ze gitaarliefhebbers ook niet de in kou staan want met hun speciaal ingevoerde riffs kan de air guitar niet achterwege blijven.

Het wachten was dus best de moeite waard.