Aborted - Global Flatline

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      28 januari 2012

We moesten er even op wachten maar de Belgische band Aborted is terug van weggeweest. Bij de release van hun laatste EP zonk de moed ons even in de schoenen op vlak nieuw materiaal. Maar met de release van Coronary Reconstruction mochten we met onze eigen oren waarnemen dat ze meer dan terug zouden zijn. Het was dan ook hartkloppend afwachten naar hun nieuwste album Global Flatline dewelke sinds 23 januari in de winkelrekken ligt.


Zoals we wel konden verwachten van de deathmetalband gaan de liederen niet over liefde, vrede en passievolle nachten maar eerder over het aggressieve leven dat de mensheid de dag van vandaag leid. Het album opent niet al te fris. Ik moet onmiddellijk denken aan het duistere leven waarbij een mens verwekt wordt tot zombie en zo vers bloed moet vinden. Een dubbele bass, een snoeiharde gitaarrif en een stevige drum zijn het gevolg van het ontwaakmoment van deze zombie. Nietsnuttend dolend gaat hij op zoek naar zijn ware aard.

De hoeveelheid kracht dat de band uitspeelt in de opener is ongeëvenaard en het blijft niet bij dit ene nummer. De band trekt deze lijn door over het ganse album waarbij riffs en stevige drums een centraal thema spelen. Breng dit in combinatie met de gestroomlijnde productie/opnames en je krijgt een knaller van formaat voor de deathmetalfans.

Voor wie echt de vibes van de riffs wil voelen refereren we naar track 4 Coronary Reconstruction. Een conclusie is dan ook eenvoudig neer te pennen voor dit album. Aborted heeft een kwalitatief en kwantitatief hoogstandje van muzikale deathmetal opgenomen en gereleased.