Resistance - Lord of Torment

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      5 oktober 2010

Resistance, begonnen in juli 2004 en nog steeds actief in april 2010. De groep is ooit begonnen als een straight-forward hardcore band maar heeft na diverse line-up veranderingen het genre over een andere boeg gegooid. Vanaf heden spelen ze deathmetal met enkele brokken van hun hardcore verleden erin verwerkt. Deathcore waarbij de grunts een bovenpositie innemen, dit gelukkig in combinatie met diverse screams.


Genoeg informatie over de band gegeven, laten we eens even hun album van naderbij bekijken. “I don’t believe in heaven, I believe in pain, I believe in fear, I believe in death”. Dit is de enige echte opener van hun nieuwste album “Lord Of Torments” gevolgd door een stevig potje deathmetal waarin de kenmerken van angst, pijn en dood duidelijk gevoeld worden. Zoals het elke deathmetal/deathcore band word opgeschreven moeten ze bruutheid, woede, onbeleefdheid en menselijke marteling uitstralen. Dit dient ook zo te zijn in  hun songs en om niet langer met jullie rond de pot te draaien kan ik melden dat ze ook voldoen aan dat statement.

 

Wie toch wil genieten van meer gitaarwerk dan drumwerk kan best even “Behind Your Eyes” opleggen waarbij de gitarist aantoont dat hij kennis heeft van zijn werk. In dit nummer neemt de gitaar bijna de volledige tijd de bovenhand wat niet tot verveling leid. Zoeken we een moshnummer in het album dan verwijs ik jullie alvast naar nummer 10 “I Can’t Stand”. Misschien een bewuste keuze van de titel want moshen is “allowed” op dit lied.

 

Over de gehele lijn bekeken is dit album beslist het aanschaffen waard. De songs klinken professioneel, krachtig, passievol en werd opgenomen door een producer die eerder al werkte met Despised Icon en Kataklysm, namelijk J-F Dagenais. Doch wie een doorwinterd deathmetal/deathcore fan is zal met dit album niet aan zijn trekken komen.