Firewind - Days Of Defiance

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      5 november 2010

Wie dacht dat Firewind van zacht hout gesneden is heeft het volledig mis. De band die stevige melodieuze metal naar voren brengt heeft ervoor gezorgd dat hun nieuwste album “Days Of Defiance” in dezelfde lijn blijft als al hun vorige albums. De groep heeft het album voorzien van riffs, keyboardmomenten om kippevel van te krijgen en natuurlijk de onweerstaanbare stem van Apollo.


Wie dacht dat de wissel van de vocal man een slecht idee was had het dus volledig mis want met Papathanasio is de groep pas echt aan zijn opmars begonnen in de muziekwereld. Maar laten we het album even vergelijken met de vorige. Daar waar Firewind vroeger bleef steken bij een zelfde toontje van het slag- en drumwerk, daar heeft de groep aan gewerkt. Op hun nieuwe CD ontdekken we een sterke wisseling tussen de krachtige en passievere momenten en zorgen de riffs voor een diversiteit binnen het geheel.

Het album van Firewind is er eentje dat in mijn hoofd blijft hangen. Door de speciale zangtechnieken en het goede gitaarwerk creëert de band effecten die nog lang blijven nazinderen. Niet veel bands hebben dat in hun mars om album na album op dezelfde lijn te blijven en toch nog steeds goed werk naar voren te brengen.

Days Of Defiance” is dan geen doorgrond metalplaatje, toch blijft het een meesterwerk binnen de discografie van de band. Voor de melodieuze heavy metal fan die houden van solo’s op een compact disc is het een aanrader om dit album te kopen.