Alberto Rigoni - Rebirth

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      8 juni 2011

Op 24 mei bracht de bassist Alberto Rigoni zijn tweede album Rebirth uit. Het debuut album van deze artiest viel bij mij alvast in de smaak, zeker omdat het geleid werd door een bassist. De ondersteuning in het tweede album komt van Gavin Harrison, John Macaluso en vrienden van DGM, Astra en Twinspirits. De volledige band line up vindt je onderaan deze review.


Alberto zijn tweede album is een mix van heel wat genres. Vooral de progressieve rock en instrumentale melodische metal wordt op de voorgrond geplaatst. Niet iets wat we echt zouden verwachten van een basspeler maar toch is het zo. Rebirth herbergt 9 tracks die heel erg uiteenlopend zijn. De ene keer waan je jezelf in een rock habitat terwijl je een track verder het gevoel zou hebben alsof je op een gothic festival terecht gekomen bent.

Toch zijn alle tracks mooi gebalanceerd naar een goed geheel en herken ik geen storende elementen die het album minderwaardig zouden moeten maken. Desalniettemin is dit album zeker en vast een aanrader voor iedereen die bas gitaar speelt. Want Alberto weet hoe hij ermee overweg moet en heeft dit album tot een waar festijn kunnen herleiden.

 

Band line-up:

Alberto Rigoni (bass)
Yves Carbonne (bass on 2, 3)
Michael Manring (bass on 3, 6)
Gavin Harrison (drums on 1, 5, 7)
John Macaluso (drums on 3, 8 )
Jonas Erixon (vocals on 5, 7)
Tommy Ermolli (guitars on 1, 5)
Simone Mularoni (guitars on 7)
Federico Solazzo (keyboards on 1, 2, 9)
Filippo Lui (keyboards on 5)
Emanuele Casali (keyboards on 7)
Andrea Pavanello (keyboards on 8 )

 

Tracklist:

1. Free
2. Rebirth
3. Story Of A Man
4. The Net
5. Emptiness
6. A New Soul
7. With All My Forces
8. Ontogeny
9. White Shine