Kiros - Lay Your Weapons Down

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      8 januari 2012

Muziekgroep Kiros heeft doorheen de jaren al heel wat fans veroverd. Maar wanneer een band te bekend wordt kan het soms voor een averechts affect zorgen. Gelukkig is dit voor deze mannen uit Canada niet zo. De band brengt met “Lay Your Weapons Down” een mix van melodieuze songwriting en een basis van sterke teksten.


Kiros is:

  • Barry Mackichan (vocals, bass)
  • Ryan Guerra (guitar)
  • Jordan Kaiser (drums)
  • Jonathan Lujan (guitar/vocals)

Het album zelf is redelijk pop gericht waarin de rock een hele sterke en belangrijke speler blijkt te zijn. Echter is het alom bekende probleem bij pop rock bands vaak dat ze moeilijk origineel uit de hoek kunnen komen. Toch is het bij deze band redelijk goed gelukt om enkele opvallende elementen te verwerken in het geheel. Zo heeft de band ervoor gezorgd dat het volledige album tot in de puntjes uitgewerkt werd en ik amper een fout kan ontdekken.

De vocalen staan duidelijk op de voorgrond van het geheel en ook de nodige solo’s bij het rockgenre ontbreken niet. Zo heeft de band er zelfs voor gezorgd dat een solo niet in het vage verdwijnt maar net dat beetje extra aandacht verdient.

Zoals eerder gezegd omschreef de band zichzelf als ‘melodieus’ en dat is ook herkenbaar in de liederen. Vanaf track 1 sturen ze nummers op je af die in je hoofd blijven hangen en die je er moeilijk uit krijgt.

Conclusie
Muziekliefhebbers die graag melodieuze poprock horen zullen met dit album zeker aan hun trekken komen. Een waar orgasme zal wel uitblijven maar je zult niet ver van het eindpunt zitten na het laatste liedje van dit album.

Door de afwisseling in de liederen zul je je ook niet gauw gaan vervelen tijdens het beluisteren ervan.

Tracklistening:
1.Broken State
2.One Thing
3.Outlaws and Prodigals
4.Unshaken
5.What Can Stop Me Now
6.Good Intentions, Bad Directions
7.Passing Through
8.Found Me
9.Desperation Calls
10.Something Beautiful