Kadavrik - N.O.A.H

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      16 januari 2012

Met hun derde album wil de melodische death metal band Kadavrik sterk reflecteren naar de bijbelse scenario’s. Vandaar hoogstwaarschijnlijk ook de naam NOAH dat enige reflectie vertoont met het Oude Testament. De kenmerken (akoestische geluiden & zee sfeer) zijn ook zeer duidelijk kenbaar.

Zoals we van Kadavrik gewend zijn moeten we ons niet verwachten aan een sfeervol avondalbum maar eerder aan het zware gitaar geweld. Dit is al meteen duidelijk bij de opener ‘Legacy’ waarbij we meteen meegetrokken worden in de woeste zee. Soms doet het geheel me een beetje denken aan Children Of Bodom. Ik wil hiermee niet de predikant uithangen en zeggen dat het een imitatie band is want dit is het zeker niet.


De band heeft ook voor voldoende variatie gezorgd in hun liederen. ‘High Rollin’ doet mij even denken aan een slecht gecomponeerd album van Regi terwijl enkele seconden later de pittige death metal doorbreekt en mij opnieuw doet beseffen dat ik niet op een slecht ‘handjes in de lucht’ optreden paradeer maar wel op een deftig metalfestival.

Kortom: Kadavrik heeft op dit album een resum aan diverse liederen samengebracht op 1 album. Elk lied sluit goed op elkaar aan en toch behouden ze hun eigenheid en originaliteit. De groep heeft de kennis gehad om het melodische mooi te koppelen aan het metalgebeuren.