Luley -Today’s Tomorrow

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      17 april 2012

-       Waiting in the night -

Het solo debuut album van Klaus Luley, Today’s Tomorrow, ligt vanaf 27 april 2012 in de schappen. Klaus was een gitarist bij de Duitse Hard Rock band Craaft dewelke 3 studio albums heeft gereleased tussen 86-92 en in live album in 2003. Daarvoor was hij lid van AOR. Na jaren van stilte besloot Klaus er opnieuw tegenaan te gaan en daarvan mogen we vandaag het resultaat aanhoren.


Can’t Live Without You’ werd gekozen als opener van dit album en hiermee komt ook onmiddellijk zijn herkenbare stem terug naar boven. Het album wordt stijlvol geopend en daarmee is de kous nog niet af want Mountain Of Love heeft niet alleen een ongelofelijk mooie vertaling ook inhoudelijk zit dit lied zeer sterk. Luley heeft de ideale stem voor dit lied.

Als je echt van de hardrock wilt genieten zoals Klaus deze vroeger maakte verwijs ik je naar track 3, Slippin Away. Deze track geeft de pit die we kennen van vroeger aan het album.

So far so good. Het album telt maar liefst elf tracks voor de echte hard rock liefhebber. Hiermee wil ik aantonen dat het zinloos is elke track apart te bespreken want elk lied heeft wel zijn ideale ingesteldheid.

Conclusie: het prachtige gitaarwerk, adembenemende vocals en prachtig op elkaar afgestemde instrumenten zorgen voor een orgasmeverwekkend plaatje. Dit album heeft mij vandaag kunnen veroveren niet alleen omdat het echte old-scool hardrock is maar ook omdat er een stuk melodieuze rock in verwerkt zit.