Bangalore Choir - Metaphor

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      5 mei 2012

De Amerikaanse glam hardrock band Bangalore Choir werd in de jaren ’90 gevormd door David Reece (ex zanger Accept). De eerste albums die de groep uitbracht werden weliswaar niet positief onthaald door heel wat ervaren recensenten. Met die reden zouden ze hun album uit 1992 ‘On Target’ in 2010 opnieuw gereleaset hebben maar dan met betere songs en riffs. De hit ‘Loaded Gun’ werd later zelfs verwerkt in een videoclip

Nu, opnieuw 2 jaar laten brengen ze ‘Metaphor’ uit. Hun derde langspeelplat en opvolger van ‘Cadence’ uit 2010. Het blues gevoel van de groep laten ze echter niet achterwege in dit gloednieuwe album. Ook de solo’s ontbreken niet. Zo zal je verschillende malen Andy Susemihl (U.D.O) een heftige solo horen spelen zoals bij ‘All The Damage Done’. Voor de country fans verwijzen we graag even naar ‘Never Face Ole Joe Alone’. Hoewel de titel het al verklapt mogen we hier een heftig staaltje mondharmonica aanhoren.


Afsluiter van de CD is ‘Always Be My Angel’. Een gedurfde keuze. Een waardig album voor een meer dan waardige band die in het verleden genoeg kritiek te verduren kreeg. Zowel voor de zang van David Greece als de discografie is deze band zeker het aanhoren waard.