SILENT FLAG presenteert nieuwe single MOVE MY BODY

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    19 mei 2023

SILENT FLAG, een new wave / postpunk samenwerkingsproject brengt een donkere sexy dancetrack uit. De release is digitaal te verkrijgen op bandcamp en overal te streamen. De single komt meteen ook met bijhorende video.


Silent Flag is een project van Dirk Vreys (zanger van A Slice Of Life en van the cure tributeband the obsCURE). Voor deze single werden alle instrumenten ingespeeld door Bart Coninckx van het project CONTROVERSIAL. Die nam eveneens mix en master voor zijn rekening.

Belofte maakt schuld en inderdaad: het is een sexy dancetrack, maar met een donker randje. Het is ook duidelijk te horen dat Dirk zijn stem overneemt van zijn andere projecten waardoor er een The Cure invloed is en een A Slice of Life invloed! De gitaarklanken klinken lekker zoals ze in de jaren '80 klonken! Daarbovenop is er een vleugje Front 242 te bespeuren. Ik ben zeker dat Radio Willy en de betere alternatieve radio's dit nummer zullen draaien en wie weet pikken een paar Dj's dit nummer ook op! Ik geniet alvast keer op keer van dit nummer en hoe meer ik ernaar luister hoe beter het klinkt!

▶︎ Move My Body | SILENT FLAG (bandcamp.com)