Rexoria - Imperial Dawn (Black Lodge/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    18 maart 2023

Het Zweedse Rexoria brengt hun derde album uit, dat hun geluid naar een nieuw niveau tilt! Sterke melodieën, stevige riffs en spannende keyboards maken van ”Imperial Dawn” een album waar je niet stil bij kunt blijven zitten. Het album is gemixt door Stefan Hellblad van Within Temptation en gemasterd door Thomas ”Plec” Johansson wat garant staat voor topkwaliteit.


 

Rexoria schiet het album af met het pakkende Paradigm en legt zo de lat hoog voor wat er nog moet komen. Deze femlae fronted metal doet me sterk aan Battle Beast denken. Maar misschien komt dit wel door de belangrijke rol van de keyboards.The New Revelation haalt alleszins een minstens even hoog niveau. Deze meezinger is catchy as hell. Devous Desire kent een folky intro en lijkt meer in de ricnting van Nightwish en Within Temptation te huppelen. Rage And Madness voert het tempo op en lijkt een likje mosterd te halen bij psychobily en horrorpunk. Wat de melodieuze metal van Rexoria een pikante smaak geeft. Fading Rose is minder pittig, maar blijft van superieure kwaliteit. Deze song vedient geen originaliteits prijs, maar is wel meer dan uitstekend uitgevoerd. Bovendien begin ik meer en meer van Frida Ohlin’s stem te houden.

 

 

Het ijzersterke Light Up The Sky verlicht niet enkel de donkere hemel, maar doet ook mijn hart sneller kloppen. Scheurende gitaren dansen met melodieuze keyboardtonen. Dit is het soort song dat bij elke luisterbeurt nog beter lijkt te worden. Horizon blijft minder plakken, maar blijft toch een degelijke song, mede dankzij de meesterlijke productie.

 

 

Set Me On Fire vloert je met een overdosis keyboards. Gelukkig is men ook niet zuinig met de gitaren, zodat alles in evenwicht blijft. Wederom een lied dat sterk aan Battle Beast en Beast In Black doet denken.Bij Crushing For More bewandelt Rexoria gelijkaardige wegen, al is het toetsengehalte een stuk minder. Enchanted Island biedt een goed, maar geen fantastisch, sluitstuk van dit  overtuigende doorbraakalbum.

Conclusie::
Met het puik geproducete “Imperial Dawn” promoveert Rexoria van een beloftevolle band van dertien in een dozijn naar de eerste klasse van de female fronted melodieuze metal. Als Rexoria in de toekomst nog zo’n ijzersterke albums aflevert kan het zelfs doordringen naar de wereldtop. Bovendien bewijst Frida Ohlin dat men geen operawaardige sopraanstem heeft te hebben, om het in dit genre te maken. Rexoria heeft me met "Imperial Dawn" positief verrast.
 

Website / Facebook / Instagram


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015