Vilter - No Rewind EP (Starman Records)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    11 november 2022

Wanneer Starman Records twee nummers van de legendarische sixties/seventies bands The Sonny Boys/Splendid op Belgian Vaults Vol II & III plaatst, brengt dat nieuw muzikaal leven voor de toenmalige drummer/zanger van beide bands Armand Nelen.


Met Ayhan Kosses (gitarist/bassist - songschrijver) en Geert Vanbever (Dead Man Ray, The Wizards of Ooze, Vitalski etc) ontstaat de EP: "No Rewind", in samenwerking met Welshman David Meredith. Muziek zonder franje. Teksten, recht uit het hart. Single wordt het mooie akoestische "Make My Day" gezongen door Armand Nelen die een lang leven vol muziek laat doorklinken in een song die niet zou misstaan in de catalogus van Johnny Cash.

Friends begint met een akoestische sound en krijgt hier en daar een retro rock sound (genre old school TheScabs). Ergens voel ik de aanwezigheid van David Bowie anno 1971-1972. Het is altijd mooi als je een grootheid kan betrekken bij Belgisch werk! De zang staat me echt wel aan, net als de klank (globaal gezien). Het refrein blijft ook wel hangen!

It Ain’t Easy was een gekende track uit het beroemde Ziggy Stardust album van David Bowie, maar het is helaas geen cover, eerder een zweterige en naar een bruine kroeg riekende mid-tempo rocker! De tekst is ook niet meteen de meest happy tekst ever, maar het beschrijft wel het leven zoals het is van een rock’n roll band, zeker als je echt nog moet doorbreken en niet meteen op de allerbeste plekken kan optreden! Het refrein hoor ik nog wel eens meebrullen door de fans (zal vast gebeuren als dit nummer ooit een live versie krijgt)!

Make My Day klinkt dan weer als een haardvuur nummer waarbij Johnny Cash nooit veraf lijkt te zijn! Een beetje country & western mag zeker als het zo goed klinkt als hier!

Stoned zou ook een cover kunnen zijn, maar ik denk dat deze bluesy/country & Western achtige track toch wel origineel geschreven is door deze artiest. Het lijkt me een leuk tussendoortje!

Het was best fijn om weer eens uit mijn comfortzone te komen en deze EP te reviewen, al was het maar om nonkel Felix (de man achter Starman Records) een plezier te doen. Wat Felix al wel niet allemaal gedaan heeft voor onze Belgische artiesten kan ik onmogelijk opsommen, want ik zou: 1 dingen vergeten te vermelden en 2 dat allemaal opsommen zou echt wel véél tijd in beslag nemen! Wederom dus een pluim voor Starman Records en zeker ook een pluim voor deze Belgische artiest!

Meer info:

Facebook

Email