Winston – Rambo (eigen beheer)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    4 november 2022

Vorige keer was ik enorm opgetogen over de nieuwe Winston en uiteraard krijg ik nu ook meteen het nieuwste nummer van deze Vlaamse sensatie op mijn virtuele desk! Met veel plezier bespreek ik dit eventjes voor jullie!


Rambo klinkt een beetje als de nieuwe De Mens (ik sta het hier al na 2 luisterbeurten mee te zingen), in een gespierde versie! De muziek en de tekst blijft echt wel hangen ! De coole backings mogen er ook wel zijn, net als de gitaren! Ik hoop echt dat de radiostations dit oppikken en vaak spelen! De clip mag ook op TV verschijnen (wat mis ik de ware MTV en co), helaas bestaan er nog amper programma’s waar ze clips nog afspelen! Sta overigens ook eventjes stil om de tekst op het einde van de clip te beluisteren en je zal minstens eventjes glimlachen: die grapjas toch!

Ik wil meer van dit! Het is echt genieten! Er zit duidelijk aardig wat talent in deze Vlaamse klei!

Wie is WINSTON?

Winston is de band rond guerrilladichter Simon Alice René, het muzikaal verlengstuk van zijn dichterschap. Met zijn eclecto-pop vertelt hij verhalen in ruige rock, dansbare elektrobeats of zeemzoete popsongs, maar steeds met het hoekig kantje van de guerrillaplaneet. In september bracht de band hun debuutsingle Versailles uit. Een rocksong met synths én een politieke boodschap.