The Birthday Massacre – Fascination (Metropolis Records/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    30 mei 2022

The Birthday Massacre is een ervaren Canadese rockband met een typisch, origineel, bitterzoet geluid. “Fascination is hun negende album en biedt wederom een geperfectioneerde mix van ‘dark’ en ‘cute’.


 

Opener en titelnummer Fascination is een mooie song in de gekende stijl van The Birthday Massacre. Dreams Of You doet denken aan vrolijke synthpop uit de jaren 80. Cold Lights begint erg duister, maar bouwt dan vooral verder op een catchy keyboarddeuntje. Stars And Satelites put uit darkwave invloeden. Gecombineerd met de mooie stem van Chibi geeft dit een uiterst interessant resultaat. One more Time bevat echo’s van Simple Minds, maar is toch vooral typisch The Birthday Massacre. Like Fear, Like Love blijkt een bitterzoet nummer, dat goed in het gehoor ligt. Once Again is nog zo’n overtuigend, meeslepend lied, dat de zwarte inhoud verpakt in vrolijk paars geschenkpapier. Precious Hearts brengt prachtige popmelodieën bovenop een bedje van snedige gitaren. The End Of All Stories tenslotte lijkt de mosterd gehaald te hebben bij The Cure, zonder te verzaken aan het gekende The Birthday Massacre-sound.

Conclusie:
“Fascination” is een meer dan degelijk album in de typische The Birthday Massacre stijl: een kenmerkende mix van fascinerende elektronica met agressieve gitaren, filmische melodieën en prachtige zang. Persoonlijk mis ik vernieuwing in het geluid en een nummer dat er echt uit schiet. Maar wie blij wordt van het oude vertrouwde The Birthday Massacre-geluid, zou “Fascination” beslist moeten aanschaffen.
 
The Birthday Massacre speelt deze zomer o.a. op 23 juli op het Amphi Festival te Keulen.
 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015