Creux Lies – Goodbye Divine (Freakwave /Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    3 januari 2022

Creux Lies is een post-punk band uit Sacramento, Californië bestaande uit Barry Crider (gitaar, zang), Ean Clevenger (zang), Kyle Vorst (bas) en Topher (drums), die met “Goodbye Divine”hun tweede album afleveren.


Jungle doet door de sound en de zang eerder denken aan jaren 80 rock/new wave bands, zoals Tears For Fears, Big Country en zelfs The Proclaimers, dan aan standaard post-punk. Misunderstanding gaat wel de sterke post-punk met veel elektronica toer op. Toch blijft de stem van zanger Ean Clevenger een typisch jaren 80 waverock klankkleur behouden. Becoming klinkt alsof het in de jaren 80 door een topgroep als Tears For Fears (alweer) is opgenomen. PS Goodnight klinkt even mooi, maar heeft meer weg van een sarcastisch poprock nummer.

 

 

Renegade brengt erg rustige dromerige post-punk van uitstekende kwaliteit. Lore serveert new wave die in de kamer lijkt rond te zweven. I Wish I Was You blijkt een heerlijk post-punk nummer, dat wel minder zenuwachtig overkomt dan veel songs in het genre. Wicked is, ondanks het onmiskenbare post-punk ritme, meer een song om zittend naar te luisteren, dan op te dansen.

Conclusie:
Creux Lies brengt post-punk / new wave/ rock, die sterk steunt op de geweldige stem van de zanger. Het geluid heeft een zeer sterk jaren 80 gevoel, dat vaak zweverig of dromerig aanvoelt. “Goodbye Divine” is kortom een origineel en overtuigend, maar minder dansbaar album binnen het brede post-punk genre.
 

 

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015