The Day, Belgisch-Duitse dreampop band komt met nieuwe single!

Previews:Overige
  Van Muylem    19 mei 2022

Laura Loeters uit Antwerpen/België en Gregor Sonnenberg uit Hamburg/Duitsland vormen samen het dreampop duo THE DAY. "June"zo heet de nieuwe single van The Day, die nu via  streamers te beluisteren is. Na het bittere "Empty" uit het najaar van 2021 is de track alweer de tweede inkijk in het nieuwe album van The Day, dat eind 2022 uitkomt.


Het zacht vloeiende en introverte "June" vertelt over herinneringen aan een vriendschap die onopgemerkt is verdwenen. Het is een nostalgische terugblik op een tijd die zoveel luchtiger aanvoelde.

The Day over "June"
"'June' is een echt coming-of-age-nummer. Het nummer gaat over een diepe vriendschap die op de een of andere manier verloren ging op weg naar volwassenheid. De teksten vertellen over de zorgeloosheid van tieners, over de onduidelijke grenzen tussen vriendschap en liefde, over leven in het moment. Tegelijkertijd komen er angsten en zorgen naar boven, over de eigen toekomst, over de wereld zelf. Hoe ouder je wordt, hoe meer ruimte ze innemen en vriendschap steeds meer naar de achtergrond verschuift totdat deze uiteindelijk vervaagt volledig."

De afgelopen twee jaar had de band uiteraard ook te maken met de verschillende lockdowns. Bovendien stonden gesloten grenzen en verschillende nationale regelgeving hun werking als Europees tourende band in de weg,


Met de huidige versoepelingen is een band als The Day nu weer mogelijk. en is er nu een nieuw hoopvol startpunt bereikt. The Day bracht begin 2019 twee DIY EP's en hun debuutalbum "Midnight Parade" uit, samen goed voor meer dan 5 miljoen streams op Spotify. Met een nieuw album op komst gaat de band verder met het formuleren van een eigen versie van popmuziek. Muziek die intiem is zonder opdringerig te zijn. Muziek gemaakt om te verbinden en vooruit te kijken. Ingetogen, melancholisch en altijd ontroerend.

Find the artist here:

FacebookSpotifyWebsiteYouTubeInstagramVimeo

Stream hier