HAZE komt met nieuwe single "Chromosome"!

Previews:Overige
  Van Muylem    10 juni 2021

HAZE is Mirabelle Van de Put uit Gent, België. Het jaar 2020 begon met het idee een band op te richten, een plaat op te nemen en op te treden. Maar de pandemie stak er een stokje voor. In plaats van te wachten tot de wereld weer normaal werd, ging ze aan het werk. De eerste lockdown zorgde voor opgelegde vrije tijd, dat was precies wat ze nodig had om te creëren, zonder  verplichtingen. HAZE was geboren. Het debuutalbum verscheen  in januari en werd zeer warm onthaald, ook singles 'Flu' en 'Fool The World' deden het goed.


De derde single, Chromosome, wordt uitgebracht met een gloednieuwe video en gaat over vastzitten in oude gewoontes. Hoewel de teksten vóór de pandemie werden geschreven, zijn ze nog steeds actueel. “Inside the bubble that you call your home, is a trap you can not see.” Naast de muziek, is Mirabelle tijdens de lockdown ook collages beginnen maken. Haar mixed media collages brengen beelden samen tot een sureëel geheel. Het afgelopen jaar was een surrealistisch, geïsoleerd en traag jaar. Dit wordt weergegeven in de videoclip “Chromosome”.

Samen met de video-release van dit nummer is een beperkte oplage cassettes van het album HAZE en een selectie collages beschikbaar via: www.mirabelle.rocks

Het album is hier te koop op Bandcamp