Album info Wooden Saints

Nieuws:Muziek
      3 november 2011

Op 6 januari 2012 verschijnt via Rough Trade het debuutalbum “I Know Why Your House Is On Fire” van het Amsterdamse collectief Wooden Saints.

Wooden Saints is in de kern opgericht door Arjen de Bock en Viktor van Woudenberg. In 2009 stelden zij zich bij wijze van praktisch onderzoek ten doel iedere week samen te komen, met een blanco papier te beginnen en niet te stoppen voordat een nieuw liedje klaar was.


Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een plaat met twaalf nummers, die overigens niet allemaal geheel van de hand van De Bock en Van Woudenberg zijn. Om zichzelf creatief nog verder uit te dagen, nodigden zij zo nu en dan ook gasten uit om mee te schrijven aan de “Wooden Saints Sessions”. Bijdragen zijn o.a. geleverd door: Jelle Paulusma, Meindert Talma, Pien Feith, Ella van der Woude, Tessa Douwstra en Mouse.

“I Know Why Your House Is On Fire” is hierdoor een parade van stijlen en opvattingen geworden, waarin Wooden Saints' eigenheid duidelijk naar voren komt. De liefde voor sterke melodieën en spitsvondige teksten voert steeds de boventoon en laat ieder liedje zich als vanzelf in je hoofd nestelen.

Op 27 januari wordt het album officieel gepresenteerd in de Amsterdamse poptempel Paradiso en de band zal haar opwachting maken tijdens Noorderslag 2012.

Live speelt Wooden Saints in tienmansformatie, met twee drummers, twee toetsenisten, vier gitaristen, een bassist, een trombonist en steeds wisselende frontmannen en -vrouwen: een unieke belevenis.