Equal Idiots kondigen nieuw album aan!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    26 juni 2024

Equal Idiots kondigen trots hun nieuwe titelloze album aan halen fel uit met het verzengende Shoot, dat je nu al kan beluisteren op de digitale platformen.


Vergeet alles wat je denkt te weten over Equal Idiots. Hun nieuwe titelloze plaat heeft zoveel meer gelaagdheid dan de Kempense kleigrond waaruit de band geboren is. Met opnieuw Thomas Valkiers achter de knoppen, deze keer ook bijgestaan door Stijn Vanhoegaerden van Brutus, hebben Thibault Christiaensen (29) en Pieter Bruurs (29) niet alleen het beste maar ook meest veelzijdige album van hun carrière gemaakt.

Het blikje energiedrank wordt ingeruild voor een goed glas wijn. Een gebalanceerde afdronk, die gerijpt is op eiken rockvaten en heerlijk op de tong ligt. Christiaensen toont elf nummers lang de veelzijdigheid van zijn stem en laat samen met drummer Bruurs de muzikaliteit triomferen.

Heeft het dynamische duo uit Hoogstraten plots het wiel heruitgevonden? Nee, maar het dynamiet van Eagle Castle BBQ en Adolescence Blues Community wordt op deze derde worp knap ingeruild voor dynamiek. Wanneer bands een plaat dezelfde titel geven als hun groepsnaam, is dat vaak een statement. Ook hier: Dit Is Wie Wij Zijn, stellen Christiaensen en Bruurs voorop. De garagerock-trein zat aan het eindstation, de nieuwe bestemming die de band uit wil oogt mooier. Volwassener is misschien een wat holle term, maar voor beiden soon-to-be dertigers is dit het album bij uitstek dat ze zelf wilden maken. "Als we in Taylor Swift-termen zouden spreken, dan zou dit een nieuwe era zijn," lacht Thibault, “‘Shoot’ is na ‘I Am The Light’ hiervan het tweede bewijs. En dan blijven de ingrediënten snelle, harde gitaren en drammend gebeuk wel hetzelfde, maar staan de gitaren hier toch nog iets kittiger. Wij zijn vredelievende gasten, echt waar, maar het refrein spreekt wel voor zich: af en toe zijn wij boos. En dat kan je dan maar best omzetten in muziek.”
 
‘Equal Idiots’ verschijnt op 27 september via [PIAS] Recordings.

Beluister Shoot hier: equalidiots.ffm.to/shoot

Pre-order het nieuwe album hier: equalidiots.ffm.to/equalidiots

FOLLOW EQUAL IDIOTS
FB / IG / YT / SPOTIFY / TIKTOK

Live:

06.07.2024 — ROCK WERCHTER, WERCHTER
02.08.2024 — CAMPO SOLAR, DAMME
03.08.2024 —SUIKERROCK, TIENEN
15.08.2024 — PUKKELPOP, KIEWIT
07.09.2024 — CRAMMEROCK, STEKENE 
17.10.2024  — ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL