STEF BOS gaat op zoek naar zijn 'BLOUDRUK' met nieuw album en tournee!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    24 april 2024

Stef Bos staat in 2024 stil en kijkt terug naar de afgelegde weg van muziek en woorden sinds 1990. Na zijn laatste tour en CD ‘Bitterlief’ besloot hij om regelmatig thuis achter de piano te kruipen en die hele weg sinds 1990 eens in kaart te brengen door al zijn teksten en akkoorden onder de loep te nemen.


Welke songs houden zich staande en wat brengt hen samen… Wat is de ‘Bloudruk van Bos’? Welke thema’s keren terug en welke vergezichten veranderen door de tijd? In welke wereld is hij begonnen en in welke wereld leven wij nu?

Een reis door een denkbeeldig leven met de bedoeling dat een ander zich erin moet kunnen herkennen… Want het gaat bij hem niet om de zanger die hij is maar om het lied dat hij zingt. Stef heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een geboren verteller die vaak de grens opzoekt van cabaret en poëzie. In Bloudruk komt dat element ook terug maar zal het vooral de muziek zijn die de boventoon voert. Een muzikale vlucht die je uit deze vreemde tijd tilt om van boven af een vergezicht te krijgen waarin alles soms samenvalt : een Bloudruk. (Afrikaans voor Blauwdruk)
 
Stef is begonnen met een Afrikaanse versie van deze voorstelling tijdens een tour in Zuid Afrika en Namibië aan het begin van dit jaar.

Vanaf mei te zien in Vlaanderen!
Alleen voor Concertgebouw Brugge op 16 juni 2024 zijn nog enkele laatste tickets beschikbaar. 

Stef is dit voorjaar te gast in het TV programma ‘Door de bomen’ dat wordt uitgezonden vanaf 15 april op VRT 1!

Dit voorjaar verschijnt onder de radar een cd/lp ‘Boudruk’, met een keuze van demoversies van songs die de laatste jaren zijn ontstaan tijdens zijn TV avonturen in ‘Serenade van Stef’, ’Beste Zangers’ en ‘Liefde voor muziek’. Verder zal het album ook een paar songs bevatten die in samenwerking met tekstschrijver Rob Chrispijn zijn ontstaan voor hun theaterprogramma ‘Er is meer’. (najaar 2023)

De CD en LP zijn alleen te verkrijgen bij de live voorstellingen en via zijn website.
www.stefbos.nl