'You & Me' nieuwe Goldband single

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 maart 2024

De karakteristieke Haagse popgroep bestaande uit Milo Driessen, Karel Gerlach en De Het Boaz laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen en veroverde sinds hun eerste releases in 2019 gestaag de harten van Nederlandse en Belgische fans. Met een uiteenlopend palet aan genres en een ijzersterke liveshow veroverden zij zowel in 2022 als in 2023 alle grote podia, waaronder Lowlands, Rock Werchter, Pinkpop, Pukkelpop en Tomorrowland. Als bekroning van het live succes verkochten zij drie keer de AFAS Live en twee keer de Lotto Arena binnen enkele minuten uit. Hiermee heeft Goldband laten zien dat je volledig op eigen kracht je dromen kan waarmaken, of je nou stukadoor, zolderkamer producer of toneelschool drop-out bent.


3voor12 bekroonde hun Lowlands 2022 optreden tot de ‘beste festival show van het jaar’, waar het debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’ door heel de Alpha werd meegezongen. Hetzelfde jaar namen ze de MTV award voor ‘Best Dutch Act’ én twee 3FM awards mee naar huis.

Goldband trapte 2023 af als winnaar van de Nederlandse Popprijs en sleepte later dat jaar drie 3FM awards en drie Edisons binnen voor de categorieën ‘Nieuwkomer’, ‘Beste Song’ en ‘Beste Video’ voor hun track ‘Stiekem ft. Maan’. Laatstgenoemde werd tevens de best beluisterde track op Spotify van dat jaar en brak het record als grootste Nederlandstalige Top40 hit aller tijden.

You & Me is de eerste single na een jaar lange stilte rondom het Nederlandse popfenomeen Goldband. Gemaakt met de dansvloer in het achterhoofd is ‘You & Me’ er voor de liefhebbers van de nacht, ook tijdens de dag.

Goldband is in drie jaar tijd opgeklommen tot aan de top van de Nederlandse muziek. Deze piek bereikten ze door veel aiprlay, op tal van mainstages spelen en meerdere platinum & andere awards binnen te halen.

Na hun meest recente mini EP ‘Rommel’ uit 2023 (waarbij het drietal de grillen van deze rollercoaster met pieken en dalen op een zeer persoonlijke manier vertaalde) en de daarop aansluitende zomertour, trok de band zich enkele maanden terug om te focussen op nieuwe muziek.

Nu, bijna een jaar later, plukken ze de vruchten van het harde werk met hun eerste release van 2024: ‘You & Me. Een track die hun popgefocuste muziek samenbrengt met hun liefde voor de nacht die ze met zich meedragen. De door house en trance beïnvloede track werd in 2023 al op enkele dansvloeren geteased en belooft een anthem voor de zonnige lente van 2024 te worden.