Op vrijdag (8 maart) bracht Donna Blue hun tweede album Into The Realm of Love uit met bijhorende single 'In Blue'.

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    11 maart 2024

Donna Blue is muzikaal duo en koppel Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Ze creëren chique tweetalige (Engels/Frans) jaren'60 pop met een psychedelische waas en een vleug dromerige kamermuziek-noir-romantiek. Met invloeden van Nancy & Lee, Serge Gainsbourg en Julee Cruise, en inspiratie afkomstig van filmcomponisten zoals Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry brengt Donna Blue een geluid dat de weg leidt naar de vervlogen wereld van dichters, dromers, de mistige Côte d'Azur en oude spionagefilms uit de jaren 60.


Into The Realm of Love volgt op hun debuutalbum Dark Roses uit 2022. Met dat eerste album maakten ze al fans van Elton John, die hen draaide op zijn Beats1 Rocket Hour radioshow en Gilles Peterson op BBC Radio 6 Music. Ondersteund door internationale airplay toerde het duo door de VS en Europa met showcases op o.a. Austin's SXSW en een Paste Session opgenomen in New York. Tot nu toe heeft hun muziek meer dan 10 miljoen streams verzameld.

De dromerige vintage romantiek van hun nieuwe album Into The Realm of Love weerspiegelt zich in de vaak esoterische onderwerpen van de nummers, waarbij mythologie, het hemelse, exotica en noirromantiek worden vermengd met persoonlijke liedjes over de meer eigentijdse ervaringen van het duo en hun liefde voor het vertellen van verhalen. Deze verscheidenheid was voor de band een natuurlijke ervaring: “Voor ons was het schrijven en opnemen van dit tweede album speelser en makkelijker dan de eerste. Je o:iciële debuut maken brengt toch veel druk met zich mee, je wilt dan dat alles precies klopt. We konden dat deze keer loslaten en voelden ons veel zekerder in onze muzikale stijl en smaak.” Meditatieve en hypnotische invloeden van Pharoah Sanders en Laurindo Almeida mengen moeiteloos met het korrelige van een obscure soundtrack: “We gingen er in met het idee dat we vrijer met alles om wilden gaan. Daardoor konden we nog dieper onze niche in zakken zonder ons vast te houden aan een specifiek genre of perfectionisme, we konden de nummers gewoon volgen naar waar ze ons heen leidden.”

EUROPA 2024 TOUR

14 Maart: Vera, Groningen (NL) 24 April: Le Hasard Ludique, Parijs (FR) 26 April: Hebebühne, Hamburg (DE) 27 April: Kantine am Berghain, Berlijn (DE) 1 Mei: Huset, Kopenhagen (DK) 2 Mei: Plan B, Malmö (SE) 8 Mei: Cactus Club, Brugge (BE) 9 Mei: Rotown, Rotterdam (NL) 10 Mei: Nijverheid, Utrecht (NL) 3 Juli: Paradiso, Amsterdam (NL).