‘Geen punt’: puntige nieuwe single en videoclip voor Steven H

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    25 februari 2024

Jay-Z, Chuck D, Eric B, Steven H … Van alle hiphopartiesten in dit rijtje is deze laatste veruit de minst bekende, maar wel degene die het felst buiten de lijntjes van het genre kleurt. Bewijsstuk nummer zoveel: zijn nieuwste single en videoclip ‘Geen punt’ waarin Steven H een kale drumbeat koppelt aan stevige grungegitaren en een felle uitleg over de juiste schrijfwijze van zijn naam en waar hij als artiest voor staat.


Toen de West-Vlaamse Gentenaar Steven Maurice Lea Heyse zich in 2005, na een lange tijd in allerlei bands, voor het eerst solo aan rap waagde, dacht hij niet lang na over een artiestennaam: hij zou de studio en het podium betreden als Steven H, een naam waarmee je alle kanten uit kan. En hij ging ook effectief alle kanten uit. In de loop der jaren maakte hij pure hiphop, maar ook nummers met invloeden uit synthpop, (post)punk, metal, noise en het Vlaamse levenslied. De vorig jaar verschenen compilatie Zijn allergrootste successen met 23 nummers, toont een mooie staalkaart van zijn kunnen.

Maar die compilatie was allerminst een eindpunt. Eind 2023 verscheen al de eerste losse single ‘Van de boan’, een nummer met invloeden uit de Neue Deutsche Welle én een hilarische bijbehorende videoclip.

‘Geen punt’ is nu het tweede nummer en videoclip in die reeks, al klinkt deze track weer volledig anders. De strofes zijn rauw en uitgepuurd, in de refreinen word je overdonderd door heftig gitaarwerk van de hand van Fernant Zeste. Een onverwachte piano zorgt halverwege het nummer voor een welgekomen rustpunt.

Met ’Geen punt’ wil Steven H nog eens duidelijk stellen waar hij voor staat: een oprechte rapartiest met een eigen geluid die weigert ‘uitverkoop’ te houden voor meer likes en succes op sociale media. Luistert er niemand, behalve een handvol enthousiastelingen? Geen punt!

Volg Steven H online

http://www.stevenh.be
http://www.facebook.com/stevenhderapper
http://www.instagram.com/stevenhderapper
https://www.youtube.com/stevenhderapper
https://www.x.com/stevenhderapper