Louder' is de nieuwe single van Dotan

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    18 februari 2024

Eind januari bracht brengt Dotan zijn nieuwe single 'Louder' uit. Het is de tweede single van Dotans nieuwe project en brengt hem terug naar zijn folkwortels. Tokkelende gitaren, live-bandpercussie, samenzang en blazers vormen de belangrijkste elementen van de sound, altijd met dat kenmerkende geluid dat Dotan in al zijn nummers heeft. Hij heeft het nummer volledig zelf geschreven en geproducet.


In Nederland kreeg de single al mooie support van de radiozenders en is er te horen op Radio 538, NPO Radio 1, NPO Radio 2 & NPO Radio 5.

Eind oktober was Dotan te gast in Vlaanderen bij 'Weekwatchers' op Radio2 waar hij drie songs live bracht, inclusief zijn grote hit 'Home' en de vorige single 'Diamonds In My Chest'.

“Ik schreef 'Louder' in 2022 op de bank in een oud, krakkemikkig Airbnb in Los Angeles.

Het kwam eruit als een universele, vrolijke protestsong. Iedereen maakt in het leven wel eens mee dat er mensen zijn die je vertellen dat je stil of anders moet zijn, vooral in de tijd waarin we nu leven. En ineens wist ik het: juist als mensen jou vertellen dat je normaal of rustiger moet doen en moet afzwakken... 'be louder'.

Muzikaal gezien is dit het vrolijkste en meest opbeurende liedje dat ik ooit heb gemaakt, en dat voelt heel goed. Ik hoop dat dit het nummer is waarop mensen mee zullen schreeuwen, op mee zullen dansen en zullen voelen dat het oké is om een beetje anders te zijn”. - Dotan

Eind oktober kondigde Dotan zijn 'Acoustic Tour 2024' aan die halt houdt in Oostenrijk, Italië, Polen, Duitsland, Nederland, UK en Frankrijk. 

Voirge week kwam dan het goede nieuws dat ook Brussel werd toegevoegd aan deze tournee. Maandag 22 april geeft Dotan een intieme show in [BXL CENTRAL chez PIAS] en dit voor slechts 150 personen.  

Dotan vierde het 10 jarig jubileum van het '7 Layers' album in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Op 29 januari bracht de singer/songwriter er eenmalig het volledige album live op het toneel.

Het album (met o.a. de nummer 1 hit 'Home') stond maar liefst 104 weken in de Vlaamse Ultratop Album Charts en bereikte destijds de nummer 7 positie en opende de deuren voor uitverkochte zalen en optredens op grote festivals zoals Pinkpop en Rock Werchter.

De uitverkochte avond werd een bijzondere en emotionele avond, zowel voor het publiek als voor Dotan zelf.

"Last night was a dream. I honestly don’t have words to describe what happened.

All I can say is: thank you! I will never ever forget this one and I can’t wait

to spend another decade with you." - Dotan