Dennis van Aarssen de Nederlandse crooner 'kerst-ster' is klaar voor Vlaanderen

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    20 december 2023

Het kerstalbum van Dennis van Aarssen is onderscheidend omdat het geen verzameling van bekende kerstliedjes is, maar in de nieuwe Deluxe-editie 11 nieuwe, originele tracks bevat. Aangevuld met twee covers, ‘Driving Home For Christmas’ van Chris Rea en ‘Hang Your Lights’ van Jamie Cullum, die beide wel een uniek arrangement hebben gekregen.


“Dit album was de verwezenlijking van een droom. Deze liedjes ga ik vanaf nu elk jaar rond de kerst weer zingen. Dus dan moet je ook verdomd zeker weten dat het goede liedjes zijn. Liedjes die je na aan het hart liggen. En omdat ik het fris wil houden, blijf ik nieuwe kerstnummers schrijven en opnemen. Deze nieuwe tracks passen perfect bij de liedjes die ik vorig jaar heb opgenomen. Daarom heb ik besloten ze toe te voegen aan het album.”

- winnaar The Voice of Holland 2019 - 

Als kleine jongen had hij de droom om artiest te worden. Nadat hij als zevenjarige het album 'Swing When You're Winning' van Robbie Williams hoorde, raakte hij verliefd op de Swing-muziek.

Op de middelbare school nam hij zanglessen en zong hij voor het eerst in een band. Maar na drie jaar stopte hij met zijn zanglessen en besloot zijn zang thuis zelf op te nemen en het resultaat daarvan te uploaden naar zijn eigen YouTube-kanaal. Nadien speelde Dennis in verschillende bandjes, variërend in genre.

Na de middelbare school schreef van Aarssen zich in voor de Rockacademie in Tilburg, maar werd niet toegelaten. In 2017 rondde hij zijn hogere studies af en ging aan de slag bij een marketingbureau en had hij zijn muzikale droom zo goed als opgegeven.

Een jaar later deed hij mee aan de talentenjacht Topper Gezocht op SBS6. Helaas kwam hij niet verder dan de eerste ronde, maar zijn deelname aan dit programma gaf een nieuwe vonk aan zijn muzikale droom en hij besloot zich in 2019 in te schrijven voor 'The Voice of Holland'. HIj wist deze wedstrijd overtuigend te winnen en zes maanden na zijn winst ging zijn eigen theaterprogramma van start en tourde door 31 theaters in heel Nederland.

- Frank Sinatra, Céline Dion & Jennifer Lopez -

Deze drie wereldsterren vormen een rode draad in Dennis' carrière sinds twee jaar. 

Sinds 2012 werkt hij nauw samen met Jeff Franzel (voormalig pianist en liedjesschrijver van Frank Sinatra) & Maria Christensen (cfr Céline Dion en 'Waiting for Tonight' van Jennifer Lopez).

Niet alleen voor zijn kerstsongs werkt Dennis samen met Jeff Franzel, maar ook voor zijn eigen piano album dat hij in New York in september is gaan opnemen en dat verschijnt in maart 2024.

- covers van Queen tot Harry Styles en van Aznavour tot The Black Keys -  

TikTok video met 17 miljoen views !!

Dennis van Aarssen is een muzikale kameleon die werkelijk elk repertoire aankan, check bijvoorbeeld zijn versie van Watermelon Sugar, de monsterhit van Harry Styles. Of zijn versie van 'Crazy Little Thing Called Love' van Queen of zijn cover van She van Aznavour die werkelijk door het dak ging met 17 miljoen views op TikTok!!!

En over zéér originele covers gesproken: check echt zijn gewéldige cover van 'Lonely Boy' van The Black Keys mét blazers! Uit zijn album 'Forever You' van 2019.

- Radio2 Bene Bene & JOE Christmas House -

Momenteel zit van Aarssen middenin zijn 'Christmas Tour' die hem zelfs tot in New York bracht. Deze week rondt hij die tournee af in Nederland en afgelopen zondag namiddag trad hij op in TivoliVredenburg (Utrecht).

Aansluitend maakte hij tijd vrij om met Vanessa Vanhove te bellen in haar programma Bene Bene op Radio2. Klik hier om dat gesprek te bekijken en te beluisteren.

Gisterenavond was van Aarssen te gast bij Alexandra Potvin in het JOE Christmas House op de Grote Markt in Antwerpen. Hij bracht er live drie songs: zijn eigen nieuwe kerstsingle 'Untill Next Christmas', zijn crooner bewerking van Chris Rea's classic 'Driving Home for Christmas' en afsluiten deed hij met de kerstklassieker uit 1934 'Santa Claus is coming to town'. 

De regen weerhield het publiek niet om volop mee te dansen op de Grote Markt (klik hier voor de live beelden van 'Until Next Christmas').

TRACKLIST 'Christmas When You're Here':

1. Kris P. (The Christmas Elf) - Dennis van Aarssen
2. Everytime When Christmas Comes Around - Dennis van Aarssen
3. (Will You Be) Gone By Christmas Night - Dennis van Aarssen
4. Hang Your Lights (Cover Jamie Cullum) - Dennis van Aarssen
5. The Old Songs - Dennis van Aarssen
6. Stay For Christmas - Dennis van Aarssen Ft. Lucy Woodward
7. Driving Home For Christmas (Cover Chris Rea) - Dennis van Aarssen
8. Santa's Crazy North Pole Orchestra - Dennis van Aarssen
9. The Joy That's In Your Heart - Dennis van Aarssen
10. Christmas When You're Here - Dennis van Aarssen
11. Wonderful Christmastime - Dennis van Aarssen
12. This Time Of Year - Dennis van Aarssen
13. Until Next Christmas - Dennis van Aarssen