Bony Macaroni - December 25th (the morning after)

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    17 december 2023

De emo-punks van BONY MACARONI barsten van de creativiteit. Na het uitbrengen van debuutalbum 'The Big Bucks' in 2023, gevolgd door een split-EP met SNOW COATS, sluiten ze het jaar af met 'Christmas...' en presenteren ze twee alternatieve kerstnummers. Na recente single ‘Christmas Mosquito Bites’ is er vandaag ‘December 25th (the morning after)’.


Dit pittige punknummer van net onder 2 1⁄2 minuut is een ode aan het gevoel van een kater op kerstochtend. Je hebt het ervaren, je hebt het gevoeld, het is niet leuk. 

Frontman Stefan Bonestroo doet anekdotisch verslag: "Mijn familie heeft, net als veel anderen, de traditie om lekker te ontbijten op kerstochtend. Letterlijk het slechtste ontbijt om te hebben als je het gevoel hebt dat je gaat sterven. Toch doe ik bijna elk jaar het tegenovergestelde van wat ik mezelf vertel op die verraderlijke ochtend: 'Ik ga nooit meer drinken op kerstavond’.”

‘December 25th (the morning after)’ is de tweede single van “feestelijke” dubbel-release ‘Christmas…’. Op 17 November verscheen al de single ‘Christmas Mosquito Bites’. Hoewel 'Christmas Mosquito Bites' zeker het meest poppy en vrolijke, misschien zelfs corny, nummer van Bony Macaroni is, behoort het ook tot de meest hopeloze en sombere nummers die de band heeft uitgebracht.

Frontman Stefan Bonestroo vertelt: "Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over naderende klimaatrampen en hoe ze mij waarschijnlijk niet snel zullen beïnvloeden. Natuurlijk kunnen we in december last hebben van muggen of misschien niet meer genieten van een 'witte kerst', maar het zuidelijk halfrond ervaart nu al de effecten van klimaatverandering en het wordt alleen maar erger voor degenen die niet rijk zijn zoals wij. Toch besluiten we weg te kijken en streven we nog steeds naar oneindige groei in een eindige wereld." 

Vrolijk kerstfeest…

stream: https://orcd.co/dpzk7p3