Belgische band neemt single op met Hollywood acteur bekend van Dexter, Six Foot Under en Bowie's 'Lazarus' !

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    15 september 2023

Vandaag verscheen er met “Out Of This” een gloednieuwe single, in New York geproduced door Mark Plati (voormalig bandleader en producer van David Bowie).  Als gast vocalist werd de Golden Globe winnaar en zevenvoudig Emmy genomineerde Amerikaanse acteur Michael C. Hall gevraagd. Die was meteen enthousiast over de song en verleende heel graag zijn medewerking.


Hall is onder meer bekend van zijn hoofdrollen in succesrijke TV series als “Six Foot Under” en “Dexter”. In 2015/17 vertolkte hij Off- Broadway in de New York Theatre Workshop én in de Londense West End de hoofdrol van de musical ‘Lazarus’ waarvoor David Bowie de muziek schreef, in een regie van Ivo Van Hove.


‘Out of This’ is ongetwijfeld een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van And Then Came Fall,  een meeslepende song over het einde van een relatie, een familie die uit elkaar wordt gehaald met alle verdriet, spijt en twijfel dat daarbij kijken komt. Op muzikaal vlak is dit hun beste nummer (op Tiger na). De verschillende stemmen gaan mooi samen. Ik voel de kracht en de passie voor de tekstuele inhoud. Het geheel klink echt goed en ja: ik had niet minder verwacht (ben een stevige Bowie fan geweest en ken de heren die hierboven staan vernoemd goed genoeg en ja: Hall wist me echt wel te pakken met zijn versies van Bowie's songs)! Dit nummer hoort op elke radiozender en o wie dat niet doet: ik zal er persoonlijk de stekker komen uittrekken (grapje hoor, maar je snapt mijn boodschap)! Ik hoop dat ik deze versie in originele bezetting binnenkort live aan het werk mag zien!

De kern van And Then Came Fall bestaat uit het duo songwriter/zangeres Annelies Tanghe en gitarist/componist Sam Pieter Janssens. Deze Belgische band laveert tussen Alt-folkrock en Dreampop waarbij gitaren en electronica elkaar vinden in sterke, intense en toegankelijke songs, gedragen door de fluwelen stem van Tanghe. And Then Came Fall heeft twee door fans en pers zeer goed onthaalde albums op hun actief. Het titelloos debuut verscheen in 2018 in een productie van Koen Gisen en afgelopen voorjaar werd de opvolger “The Art of Love” (Part One & Two) uitgebracht, geproduceerd door David Poltrock. De talrijke fel gesmaakte singles zoals o.m. “Please Don’t Disappear”,  “Chasing the Sun”, “Love Like Gold”, “Photograph”, "Better" en “Rollercoaster” waren bij Radio 1Radio 2, Willy regelmatig te horen en leverde de band interviews of sessies op bij Studio Brussel Classic 21 en de Nederlandse zenders NPO2 (Leo Blokhuis) en NPO5.

Find the artist here:

FacebookWebsiteInstagramSpotify