Klassieke soul in Bozar, Brussel op 6 december met Alexis Ffrench

Nieuws:Muziek
  Tom V    24 mei 2023

Met een diepgaand muzikaal talent dat genres overstijgt, heeft Alexis Ffrench zich stevig gevestigd als een van 's werelds meest begaafde pianisten, componisten en producers. Op 6 december komt de Britsce soulpionier naar Bozar in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf 26 mei om 10u00 via greenhousetalent.com.


Zijn baanbrekende 'Classical Soul' sound mengt de muzikale invloeden, van de tijdloze composities van Bach en Debussy tot de fascinerende allure van Hollywood, gospel en ver daarbuiten, naadloos samen. Het resultaat is een muzikaal universum dat zowel suggestief als emotioneel geladen is en een diepe snaar raakt in de harten en zielen van de luisteraars.

Naast zijn opmerkelijke muzikale carrière is Alexis Ffrench een gepassioneerd pleitbezorger van muziekonderwijs. Hij is gouverneur en trustee van de Royal Academy of Music en bekleedt de gewaardeerde functie van artistiek directeur van de Associated Board of the Royal Schools of Music, een functie die nooit eerder werd bekleed in de 133-jarige geschiedenis van de organisatie. Via zijn visionaire Apple Music Radio show, Classical Connections, en zijn mentorschap, masterclasses en workshops, geeft Ffrench opnieuw vorm aan klassieke muziek, doorbreekt hij barrières en bewijst hij dat het genre leeft, zich ontwikkelt en toegankelijk is voor iedereen.

Alexis Ffrench’s uitzonderlijke talent en uitgesproken geluid hebben hem talrijke prestigieuze onderscheidingen en prijzen opgeleverd, waaronder de recente PPL Classical Award tijdens de Nordoff Robbins Silver Clef Awards in 2022.

De verwachtingen voor zijn nieuwe album zijn hooggespannen, want zijn komende releases beloven zijn meesterschap en creativiteit verder te demonstreren.

Mis de kans niet om de genialiteit van Alexis Ffrench live te ervaren tijdens zijn concert in Bozar op 6 december.

Afbeelding: Greenhousetalent