BadBart -De Belgische Goldband?

Nieuws:Muziek
  Tom V    24 mei 2023

Een lekker stuiterende baslijn onder een dansbare beat, een zowel koppige als hoekige gitaarriff, een tekst als een surreëel poëtisch pamflet en een vette solo als onverwacht toetje.
 


"Patrijspoort Naar De Hel"is de derde single van de Belgische BadBart (aka Jelle De Vos) en hij geeft er opnieuw een stevige lap op.
 
In zijn volstrekt eigen universum creëert hij een wereldje waar het goed toeven is en waarin invloeden uit verschillende tijdsgewrichten merkbaar zijn. Eighties-pop en strakke rock anno 2023 worden hier samen gemengd in een absurd liefdeslied over de romance tussen een vrouw die onderweg is naar de hel en een verwarde duivel die twijfelt of hij nu al dan niet opgelicht wordt. Nederland heeft Goldband, wij hebben BadBart.
 
BadBart is een popfanaticus met distortionpedaal, een heldendichter zonder woordenboek, een chaoot zonder kaart. Hij speelde als multi-instrumentalist terug alles zelf in en nam ook de productie voor eigen rekening.
 
Er is ook een videoclip die hij zelf helemaal in mekaar bokste en die perfect aansluit bij de 'ik-doe-alles-lekker-zelf' attitude die hem typeert.
 
Samengevat: sfeer, absurdisme en een meebrulbaar nummer.
Losgeknoopt en ongedoopt! Hier is BadBart! "Patrijspoort Naar De Hel" is beschikbaar op alle grote streaming-sites.