Nieuwe single Roofman: Black Woodpecker!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    18 mei 2023

Black Woodpecker is een B-side release van het recente debuutalbum ’Still The Mess I Was’‘Black Woodpecker’ is een energiek vervolg op het debuutalbum ’Still The Mess I Was’, dat 24 februari dit jaar verscheen.  


Roofman: “Ik heb al een tijdje een flinke obsessie met zwarte spechten. Ze lijken wel vogels van een andere planeet. Ik woon in het bos, dus ik kan ze bijna elke dag horen zingen of hameren. Desondanks is het erg moeilijk om de vogel zelf daadwerkelijk te zien. Ze zijn voor mij een metafoor geworden voor iets dat heel dichtbij, maar toch heel moeilijk te bereiken is."

Roofman is het alias van songwriter Thijs van der Meulen. Hij toerde al door Europa als support van o.a. Walter Martin (medeoprichter/multi-instrumentalist/songwriter van The Walkmen), Noah Guthrie en Cari Cari, gevolgd door album release shows met zijn voltallige studioband bestaande uit Amerikaanse medemuzikanten Rhett Shull (gitaar) en Philip Conrad (bas) & zijn broer Pim van der Meulen (drums) in Utrecht, Hamburg en Londen. De livestream van hun uitverkochte studiosessie in de gerenommeerde Clouds Hill studio in Hamburg trok maar liefst 29k kijkers.

Deze zomer gaat Roofman solo op tour in Duitsland voor een een reeks intieme shows:

14.06.2023 | FZW Indie Nights, Dortmund

15.06.2023 | Ruby Lily, München (hosted by Stadtklang)

02.08.2023 | Kulturhaus Insel, Berlin

03.08.2023 | Knust - KAROHERZ, Hamburg

04.08.2023 | Flöz.K, Werne

Black Woodpecker - song and lyrics by Roofman | Spotify