DOUR FESTIVAL

Nieuws:Festivals
 Paul Deer    10 mei 2023

DOUR FESTIVAL PRESENTEERT DE VOLLEDIGE LINE-UP VAN HET ROCKAMADOUR PODIUM


Voor velen is dit de beste stage van het festival. De ene gaat er aan het begin van de dag iets drinken om er de schaduw en rust op te zoeken, de andere eindigt er hun wildste nachten. Het is in de intieme, door containers afgeschermde zandbak van Rockamadour, dat lokale opkomende artiesten en kopstukken uit de alternatieve elektronische scene elke dag het beste van zichzelf komen geven op #dour2023. 

 

De artiesten die de Rockamadour straks mogen afsluiten zijn de volgende: Marokkaanse dj OJOO GYAL, met haar dembow, grime en dub ritmes; de Brusselse spilfiguur van elektronische scene en lid van het collectief Psst Mlle Soumaya Phéline; de Belgisch-Vietnamese Emily Jeanne met haar broken beats; en de Braziliaanse BADSISTA met haar baile funk en Chicago House.

 

Een collectief programma 

 

Om het veelzijdige programma van Rockamadour samen te stellen, heeft Dour Festival de krachten gebundeld met collectieven, labels en promotors die, elk in hun eigen genre(s), nieuwe wegen inslaan, grenzen verleggen en de codes van de hedendaagse dansvloer doorbreken.

 

Het Brusselse collectief Brikabrak komt sets presenteren op het spectrum van baltimore club, future beats en global bass, door Fahad Seriki (dj set)o’simmie en Yooth, terwijl het Londense collectief Daytimers, dat Zuid-Aziatische scenes en creatieve communities naar voren schuift, je zal onderdompelen in UK bass, footwork en techno op volle snelheid, met REAThempressMahnoor en SHIR.IN in B2B.

 

Festivalgangers die houden van rave en harde techno worden niet vergeten. Het queer collectief Gay Haze nodigt EMILIJA uit om haar progressive house, trance en break los te laten op de zandbak naast Fais Le Beau en Vieira, de oprichters van het collectief die bekend staan om de euforische momenten die ze creëren op de dansvloer. La Darude, het Parijse collectief dat beter dan wie ook surft op de golf van Y2K eurodance en trance revival, is ook van de partij met de ghettotech van Canelle Doublekick, de electrokryptonische golven van de blauwhuidige dj Esteban Desigual, de hardcore en makina van Future Is Offline en de overladen sets van de oprichters Die Klar en DJ Kwamē.

 

Het afrocentrische collectief Moonshine uit Montreal nodigt Golden Zebora uit Gent uit met haar baile funk, naast sapeur en oprichter van het collectief Pierre Kwenders, en San Farafina met haar afro-house en future bass sets. Het belooft heet te worden in de Rockamadour. Het zal niet het Franse collectief Perreo Supremo zijn dat daar verandering in komt brengen met reggaeton dj Anaco, de choreografe Carla Naté en de Perreo Dancers

 

Het scenografenduo achter touche-touche en de Molenbeekse ruimte voor artistiek experiment Decoratelier slaan de handen in elkaar om je een unieke en romantische clubbing ervaring aan te bieden, ergens tussen elektronica, dancehall, hyperpop, jersey club en techno in – of boven? Op het programma staat een B2B2B2B tussen Gem&INMSSJujulove en HornFlute. In dezelfde kleurrijke hemisfeer van elektronica en clubbing belooft het Duitse label Toy Tonics ons mee te nemen op een trip van de discoklanken van de Antwerpse Bibi Seck naar de funky house van de Venezolaanse dj Gee Lane, en de italo-disco van Sam Ruffilo.

 

Ten slotte nodigde het Belgische label Safe Ground elke dag artiesten uit om de Rockamadour te openen met live en introspectieve performances van experimentele, elektroakoestische en ambient muziek. Begin je dagen met ontdekking in het goede gezelschap van de Franse violiste Roxane Métayer, de Litouwse producer Marija Rasa, de Thaise geluidskunstenaar Liew Niyomkarn en de oprichter van het label LB Marszalek.

LINE UP