Hier is: Veins, de nieuwe single van momoyo!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    31 maart 2023

Veins is de nieuwe single van momoyo, een teder nummer over ambities opbergen en geduldig wachten. Het is een aanklacht tegen grootheidswaanzin en arrogantie: laat het ons behapbaar houden, voor alles opdroogt en verkruimelt. Het nummer werd geproducet door Jonas Bruyneel in North Garden Studio, gemixt door Bert Vliegen (Whispering Sons, Pauwel) en gemasterd door Laurens Grossen in Motormusic Studio. De video werd gemaakt door Frederik Van Melle.


Intense pop die drijft op nachtelijke beats, vintage synths, bezwerende strijkers en een stem die je bij de keel grijpt. momoyo is de band rond auteur/muzikant Jonas Bruyneel met Frie MecheleEsther Coorevits (Jan Verstraeten, Noémie Wolfs), Renaud Debruyne (Mirek Coutigny) en Sven Sabbe (Galine). momoyo verraste in 2020 met een debuut-ep die airplay kreeg op Radio 1 en Studio Brussel. In 2022 volgde het debuutalbum Gaps in Time bij Starman Records en toerde momoyo door België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

 ACHTERGROND
Veins ontstond aan de oever van de Edersee. Op een broeierige zomerdag verwacht je bij een van Duitslands’ bekendste stuwdammen dobberende zeilbootjes en dagtrippers met de voeten in het water. De bootjes lagen met bijbehorende aanlegsteigers op de bodem van het opgedroogde meer. Over de gebarsten ondergrond kon je van de ene oever naar de andere wandelen. In het midden kabbelde de Eder in haar oude bedding, met over de rivier het brugje dat al die tijd onder water had gelegen. Veins is een ‘Tristan en Isolde’-verhaal in tijden van klimaatopwarming. Met het water droogt het verlangen op.
 
LIVE
12/04 Oorworm @ Django (Gent)
14/04 Muziekcentrum Dranouter (Dranouter)
29/04 Cultuurkapel De Schaduw (Ardooie)
05/05 Breda Viva La Vie (Roeselare)

Find the artist here:

FacebookWebsiteInstagramSpotifyEmail