Sophie Straat brengt korte film 'Mooier Als Je Lacht' uit

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    27 maart 2023

Vier weken na het verschijnen van haar debuutalbum brengt Sophie Schwartz, beter bekend als Sophie Straat, op maandag 27 maart een bijpassende korte film uit. De albumfilm ‘Mooier Als Je Lacht’ regisseerde zij samen met Rotterdamse filmmaker Flo Meijer en bestaat uit albumtracks ‘De Vergiffenis’‘Mooier Als Je Lacht’ en ‘De Stad Is Van Ons’ gecombineerd tot één visueel geheel. Sophie regisseerde eerder al de documentaire ‘Mijn Club’ samen met Hilde Barwegen.Flo maakte eerder onder andere de films ‘A Fashion Story’ en ‘We Belong Together’‘Mooier Als Je Lacht – de film’ is geproduceerd door mint2.


‘Mooier Als Je Lacht’ vertaalt de overkoepelende boodschap van het album naar drie korte verhalen die in elkaar over lopen. De film gaat over het dagelijkse leven van verschillende soorten vrouwen die worden geconfronteerd met seksisme. Zo krijgen de personages te maken met mannen die agressief worden of die ze kleinerend toespreken. Maar de film is ook een ode aan vriendschap en vrouw zijn. Sophie over twee karakters uit de film: “Ze zouden de jongere versie kunnen zijn van Flo en mijzelf. Ze zijn jong, onbezorgd en brutaal. Ze kunnen de hele wereld aan. Ze zijn rebels maar op een rechtvaardige manier’’.


Over de thematiek van zowel album als film voegt ze toe:‘’Het valt ons op dat incidenten die wij als jonge vrouw meemaken niet incidenten zijn maar structurele problemen. We willen onze jongere ik vertellen dat ze niet alleen zijn en ze van harte uitnodigen om mee te schreeuwen. Ook willen we de mannen op hun plek zetten, en als ze durven, zijn ook zij van harte welkom om mee te schreeuwen’'. 

 
Na een bliksemstart van haar carrière is Sophie Straat binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken. Debuutalbum ‘Smartlap Is Niet Dood’ kwam op #1 binnen in de Vinyl Top 33 en de albumtour startte vrijdag 24 maart in een uitverkochte Vera, Groningen:

24.03 Vera, Groningen (SOLD OUT)                                 05.04 TivoliVredenburg, Utrecht
25.03 Doornroosje, Nijmegen (SOLD  OUT)                    06.04 Burgerweeshuis, Deventer
31.03 Metropool, Enschede                                                   14.04 Hall of Fame, Tilburg
01.04 Paard, Den Haag (SOLD OUT)                                  21.04 Paradiso, Amsterdam
Tickets via: www.sophiestraat.com