Amerikaanse rockband Skillet komt op 18 april naar Paleis 12 Club+ met 'Day Of Destiny Tour’

Nieuws:Muziek
 Koen Asaert    8 februari 2023

Op 18 april komt de Amerikaanse christian rockband Skillet terug naar België voor hun 'Day of Destiny Tour’ in Paleis 12 CLUB+ in Brussel. Als special guests nemen ze twee andere kleppers mee: Like A Storm en Eva Under Fire. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 10 februari om 10 uur via greenhousetalent.com.


Niet elke vorm van rebellie zit geworteld in duisternis. Als een van de best verkopende rockbands van de 21e eeuw blijft Skillet zich afzetten tegen conventies, twijfels, verwachtingen en regels om zo tot verlichting te komen. De tweemaal voor een GRAMMY® Award genomineerde band (John Cooper [leadzang/bas], Korey Cooper [gitaar/keyboard], Jen Ledger [drums/zang] en Seth Morrison [leadgitaar]) raakt nooit aan hun integriteit. In plaats daarvan volgden ze met hun intens geluid, onmiskenbare energie en onverwoestbare gedrevenheid hun eigen pad naar ongekende hoogten.

 

 

Op hun elfde album, "Dominion" [Atlantic Records], roept Skillet op tot een ander soort opstand, net op een moment waarop de wereld daar het meeste nood aan heeft ... "Ik noem het positieve rebellie”, benadrukt John. "Het is een rebellie tegen interne invloeden zoals angst en bezorgdheid. Een rebellie tegen externe krachten die willen dat je iets bent wat je niet wilt zijn. Het is een viering van de vrijheid die we genieten in ons leven. Het is erg anti-establishment. Het is een oproep om op te komen voor dat waar je in gelooft en je niet de mond te laten snoeren. Op sommige plaatsen is die instelling misschien niet zo populair, maar het is het toppunt van rock-'n-roll”, lacht hij.

 

 

Vanaf dag één belichaamt Skillet de evolutie van rock-'n-roll. Tot nu toe hebben ze wereldwijd 12 miljoen albums verkocht en hebben ze meer dan een dozijn RIAA-certificaties verdiend omdat ze goud, platina of meervoudig platina haalden. Zo sleepte het legendarische album "Awake" 3x platina en een Billboard Music Award in de wacht. De nummers 'Awake & Alive’, 'Hero’ en 'Monster’ op datzelfde album behaalden respectievelijk 2x platina, 3x platina en 4x platina. Met meer dan 1,2 miljard audiostreams wereldwijd is die laatste track meteen 'een van de meest gestreamde rocknummers aller tijden. "Victorious" uit 2019 was goed voor het vierde opeenvolgende Top 20-debuut van de groep in de Billboard Top 200. Het album sloot het jaar af met een plaats tussen 'The 50 Best Rock Albums of 2019’ van LoudWire en leverde de Top 10-rockhit 'Legendary’ op, die meer dan 100 miljoen keer gestreamd werd. De muziek van de band weerklinkt ook in het culturele landschap, met syncs van WWE, Marvel, ESPN, MLB, NHL en NFL. Voor dit heus tourfenomeen lopen over de hele wereld regelmatig zalen vol. De groep speelde dan ook al in meer dan 26 landen op 6 continenten en kon daarvoor op lovende kritieken rekenen van onder andere Billboard, USA Today en The New York Times. En dan hebben we het nog niet over hun debuut graphic novel EDEN: A Skillet Graphic Novel bij Z2 Comics, die zich ontpopte tot het best verkochte boek aller tijden van de uitgeverij en een fan-favorite reeks inluidde, waarvan de tweede graphic novel EDEN: The Aftermath in het najaar van 2020 uitkwam.

 

 

Toen de wereldwijde pandemie 2020 abrupt stillegde, ging Skillet op creatief vlak gewoon door. De muzikanten logden in op Zoom en namen in de loop van het jaar samen met producer Kevin Churko [Papa Roach, Disturbed, Five Finger Death Punch] en co-schrijver Kane Churko het album Dominion op. De Churko's inspireerden de band om hun muziekhorizon nog maar eens te verbreden.

Maar de ultieme rebellie van Skillet barst nu los! "Ik hoop dat dit album je de kracht geeft om vastberaden te zijn, zelfs als dat je onpopulair maakt”, besluit hij. "Misschien inspireert het je wel om iets te zeggen waar je de moed niet voor had. Muziek maken is onze passie, en we hebben het geluk dat we het nog steeds kunnen doen. We hebben een klein plekje in de rockmuziek weten te veroveren door tegen de stroom in te gaan, en we zijn niet van plan om dat op te geven. Dit is weer een nieuw tijdperk voor Skillet.”

Ontdek dit nieuwe Skillet-tijdperk live op 18 april in Paleis 12 CLUB+ in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 10 februari om 10 uur via greenhousetalent.com.

 

Website / Facebook / Instagram

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015