Gustaph mag voor Belgiรซ naar het Songfestival!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    15 januari 2023

Eindelijk heeft ons land iemand die zal opvallen op het jaarlijkse liedjesfestijn! Daarbovenop is het een nummer met een duidelijke boodschap en zal ook de act best wel prikken in de ogen van de Russische leider waarmee ons land op twee fronten hoog zal scoren! Wat mij betreft is de overwinning van Gustaph meer dan terecht!


Gustaph mocht al eerder mee naar het Eurosongfestival, maar telkens moest hij dat doen: of onder het podium of ergens in de duisternis en ver in de achtergrond vertsopt! Deze man heeft een stem en charisma! Het doe me een beetje denken aan de hoogdagen van Boy George en laat het nu net die artiesten zijn die hoog scoren op het grootste (Queer) festival van de wereld!

‘Because of you’ is een positieve strijdsong over aanvaarding van jezelf en zijn wie je bent. De ‘you’ staat voor je zelfgekozen familie, die je ondersteunt en versterkt in het leven. Dat kan je familie zijn, maar evengoed je beste vriend of je partner. Kortom: alle personen die je in het leven gemaakt hebben tot wie je bent. Met de song wil Gustaph mensen wakker schudden: “het is niet omdat je een ernstige boodschap brengt, dat er geen feest op het podium kan zijn.”

Het nummer an sich swingt ook lekker en dat belooft veel goeds voor de hitparades over de hele wereld! Ons land heeft aldus een nieuw exportproduct!

Tegen dat hij eindelijk zal mogen oprteden op het grootste podium zal de akt nog meer flitsen, dat is geen loze belofte van deze top artiest! Alle ogen zullen op onze roze flamingo gericht zijn, maar de man kan ook zingen en hoe! Oordeel zelf: