The Clement Peerens Explosition releaset vandaag afscheidssingle 'Afscheid van het Platteland'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    2 december 2022

In december van dit jaar en januari van volgend jaar zegt The Clement Peerens Explosition het Antwerpse publiek - en de gebieden ver daarbuiten - vaarwel met maar liefst tien uitverkochte concerten in De Roma. Uiteraard kon de legendarische rockgroep ook de inwoners van het platteland, die ze dertig jaar lang de beschaving probeerden bij te brengen, niet vergeten. Hen zeggen Clement Peerens, Aertbeliën Sylvain en Lady Dave vaarwel met het even ontroerend als commerciële nummer 'Afscheid van het Platteland'.


Het is wel duidelijk dat de populariteit van The Clement Peerens Explosition ongeëvenaard is. In minder dan een uur tijd vlogen alle tickets voor de tien afscheidsconcerten in De Roma de deur uit. Het lijkt wel of heel Vlaanderen de band nog een laatste eerbetoon wil geven door erbij te zijn op de afscheidsconcerten. De ware reden van hun plotse afscheid blijft - zoals dat bij alle grote bands gaat - in mysterie gehuld. "Daar hebde gij geen zaken mee, ik ga da niet aan awe neus hangen, want ge zou da toch niet snappen”, zo reageert CPEX-opperhoofd Clement Peerens

Het waren ongetwijfeld emotionele maanden voor muziekliefhebbers van over het hele land, maar we hopen dat de traantjes stilaan opgedroogd zijn om er samen met Clement Peerens, de hemelbestormende Aertbeliën Sylvain en de Ueberbabe Lady Dave een laatste lap op te geven! Vanaf 20 december begint de Roma-reeks die loopt tot 7 januari 2023! Op 8, 9, 15 en 16 december loopt de band warm in een uitverkochte N9, Nosta en 2x Het Depot! Perfect om nog een allerlaatste keer te genieten van hun meesterlijke riffs en onverwoestbare repertoire. Olraaait!

Het nummer is nu te beluisteren op alle streamingplatformen: