Tarahumara lanceert tweede indie synth pop single 'Recurse' ft Leen Diependaele (Samowar)

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    29 november 2022

Alhoewel dit Tarahumara's tweede single is, was 'Recurse' het allereerste nummer dat Wonne & Alexander samen maakten. In 2011 tijdens FrappantPOP (een Antwerps muziekconcours) leerden beide heren Leen Diependaele kennen, die optreedt onder haar artiestennaam Samowar


Muzikale creatieve duizendpoot Diependaele die vorig jaar met haar band Samowar het bejubelde album 'Leeway' uitbracht, met daaruit de zonet gelanceerde prachtige videoclip van 'Slow' van de hand van Laura Vandewynckel en Rene van Dijk. Afgelopen weekend speelde Leen het 26e en laatste in een lange reeks van de ''History Of New Wave' shows, bijgestaan door Stijn Meuris oa.

Momenteel werkt ze aan aan de muziek voor 'De Puberfluisteraar', een theatervoorstelling van Sanderijn Helsen die op 11 maart in première gaat.

Leen over de nieuwe single:

"‘Recurse' betekent letterlijk: herhaling. Mensen houden van herhaling. Iedereen heeft herhaling nodig om dingen te leren en om aan zelfreflectie te doen. De zin ‘Houses within houses built with zeros and ones’ slaat op herhaling van patronen. In het nummer zit voor mij een enorme melancholische kracht, want melancholie kan voor mij ook een kracht zijn, zoals elk gevoel eigenlijk.

Het refrein klinkt misschien als een mooie boodschap ‘I’m on a mission to give, my definition to live’ maar het heeft tegelijk ook weer iets heel leeg. Geven en blijven geven is zo een mooie idealistische gedachte maar na verloop van tijd holt het je uit en ben je je energie helemaal kwijt. We hebben allemaal evenveel tijd hier. Alleen jij kan zelf de keuzes maken die bij jou passen maar daarvoor heb je wel een stevige dosis zelfkennis nodig en dat begint dan weer bij vertrouwen op wat je voelt."

Qua toekomstplannen wordt 2023 een mooi jaar voor Tarahumara: in februari is er de debuut-EP en in de zomer zal je hen ook live aan het werk kunnen zien. 

Recurse • Tarahumara, Samowar (spotify.com)