Crooked Steps (BE) lanceerde gisteren nieuwe single met de hartelijke titel: Casse-Toi!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    11 november 2022

Op deze eerste single Casse-Toi kruipt de band samen met Dick Dale zaliger achter het stuur van een vintage Cadillac om veel te snel en door het rood in LA te cruisen. Deze song plaats zich perfect in de soundtrack van Pulp Fiction. Terwijl de snaren steeds heviger rammelen, klaagt de band over de toenemende prestatiedruk van deze tijd: ‘Qu'est-ce que vous voulez? More money! Less work!’...was het maar zo makkelijk. De single wordt gereleaset samen met een videoclip geregisseerd door Brusselse filmmakers Luca Perez & Raul Lile. Enjoy!


Januari 2020: na hun selectie door jurylid Jan Paternoster als finalist, wint Crooked Steps onverwacht de Nieuwe Lichting. Kort nadien scoorde de band met ‘Sugar’ en ‘Daiquiri’ hun eerste succes op de radio en werd er vol goesting uitgekeken naar een volgeboekte festivalzomer. De teleurstelling was dan ook enorm groot toen die geweldige zomer uitmondde in een ellenlange quarantaine. Hoewel de hits het goed deden op de radio en ook hun 2 daaropvolgende singles airplay kregen, bleef het grote succes voor de band voorlopig uit. Het Gentse garagetrio, bestaande uit Lou Lippens (vocals, guitar), Bas Plompen (bass) en Thomas Vandenbogaert (drums), onderging een ware tantaluskwelling: het grote publiek binnen bereik, maar tegelijk o-zo ver weg... snif ...

Gelukkig liet Crooked Steps de moed niet zakken! Bovendien smaakte het succes van de singles Sugar (+250K streams) en Daiquiri (op één in De Afrekening) naar meer. Gedreven door deze fijne egoboost maakten ze van de verplichte quarantaine gebruik om nieuwe muziek te schrijven. De band sloeg de handen in elkaar met producer Thomas Valkiers om hun debuutalbum in zijn vermaarde Hightime Studio vorm te geven. 3 jaar na de Nieuwe Lichting stellen ze met trots hun eerste worp Sambuca Dreams voor. Het album komt uit in april 2023, en de plaat wordt live voorgesteld in de VIERNULVIER op 4 mei; zet die datum alvast in jullie agenda!

Casse-Toi is de eerste single van de plaat. Over het nummer zegt de band het volgende:

"Casse-Toi gaat over de druk en onzekerheid die we allemaal voelen als je die eerste stappen zet in het 'volwassen' leven. Je moet succesvol zijn, gelukkig zijn, Bitcoins kopen, en snel, veel geld verdienen, althans dat is de boodschap van de content waar we dagelijks mee overspoeld worden. Rijke jonge mensen in grote huizen met een chique auto die je maar al te graag willen vertellen hoe jij net als hen zo succesvol kan worden. Die boodschap brengen wij met het nodige sarcasme in het nummer over. Casse-Toi gaat over mensen die beloven dat er shortcuts zijn in het leven, en de arme zielen die er voor vallen."

Album: Sambuca Dreams - release 14/04/23
Release show: 04/05/23 - VIERNULVIER Gent
voorprogramma: The Yummy Mouths