St. Solaire kondigt nieuwe EP aan en lost nieuwe single op 11 november!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    11 november 2022

De EP Keep on Waiting is een muzikaal vervolg op het debuutalbum you=me, dat vorige jaar is uitgebracht. De vijf nummers zijn geschreven nadat de band, na de release van hun debuutalbum, verschillende shows heeft moeten cancelen door de toen geldende coronamaatregelen. Ondanks dat de nieuwe EP hint naar tracks van you=me, laat St. Solaire zich met Keep on Waiting niet gemakkelijk in een hokje stoppen. Dan weer klinkt de Rotterdamse band gelaagd en breekbaar, dan weer energiek en bedwelmend – maar altijd overtuigend en trouw aan zichzelf. 


‘De eerste single van onze EP, All I Ever Wanted, gaat over de onvoorwaardelijke liefde die je kunt voelen voor partners uit eerdere of bestaande liefdesrelaties. Ondanks de soms pijnlijke confrontaties die er binnen relaties zijn, leer je hierdoor jezelf steeds beter kennen. Ik hoop dat mensen zich in het nummer kunnen herkennen en vol liefde en zelfreflectie op dit soort situaties terug kunnen kijken’, aldus frontman Geert van Emden. 

Het nummer an sich is één en al fragiliteit waarbij vooral de vocals je een krop in de keel bezorgen. Het geheel klinkt lekker melancholisch, gedreven door een mid-tempo. Deze track bezorgt je vast en zeker kippevel!

Voor wie meer wil weten:

De mannen van St. Solaire laten zich lastig in een hokje stoppen. Dan weer klinkt de Rotterdamse band gelaagd en breekbaar, dan weer energiek en bedwelmend – maar altijd overtuigend en trouw aan zichzelf. In het oog van de orkaan vinden we de betoverende en karakteristieke stem van zanger-gitarist Geert van Emden. Daaromheen kabbelen, golven en razen gitarist Jesse den Dulk, bassist Pascal Konings en drummer Tijs Kulker met rijke harmonieën en gebalanceerde ritmische lagen. 

Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam trok de band zich terug om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat mag er zijn: hun debuutplaat ‘you=me’ is een eclectische smeltkroes die het midden houdt tussen Radiohead, Bon Iver en Coldplay uit de zeroes. Boven alles etaleert ‘you=me’ het volwassen en eigengereide geluid dat St. Solaire zo kenmerkt. In maart 2023 bekent de band weer kleur op een nieuwe EP, waarvan de eerste single All I Ever Wanted hoge ogen gooit.

St. Solaire heeft zich keer op keer bewezen als een hartverwarmende en eerlijke liveband. Hun shows op podia als TivoliVredenburg en Paradiso, of tijdens festivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque, laten zien dat de band tot de grootste muzikale beloften uit Nederland gerekend mag worden. En of je de band nu live of op de plaat hoort: St. Solaire fascineert en maakt indruk.