Twaalf nieuwe namen voor Leffingeleuren

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    17 juni 2022

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader.


Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen.

Na de eerder bekend gemaakte artiesten Protomartyr (us), Millionaire (be), Meridian Brothers (co), Lebanon Hanover (de/uk), Clamm (au), Meetsysteem (nl), The Mysterines (uk), Tess Parks (can), The Lounge Society (uk), Zach Person (us) en Joshua Ray Walker (us), komen de organisatoren van Leffingeleuren op de proppen met 12 nieuwe namen.

 

 

Whispering Sons heeft geen introductie nodig. Deze Belgische post-punk groep is het vlaggenschip van de new wave/post-punk revival in België. Momenteel touren ze Europa rond.. Het bracht hen in Duitsland in de grote clubs als support van Idles, in Londen gaan ze het podium delen met Pearl Jam en Johnny Marr in Hyde Park, verder spelen ze van Portugal tot Roemenië, om dan hun zomer af te ronden in … Leffinge.

 

 

De punk/garage/ rock ‘n’ roll band Sons is bezig aan een grote doorbraak in België. Met de release van hun tweede plaat ‘Sweet Boy’ eerder dit jaar en de sterke live prestaties die ze al wisten neer te zetten is Sons aan het opklimmen tot één van de bands van dit jaar.

 

 

Vito kaapte op TAZ18 de hoofdprijs weg op Jong Muziek. Nadien was hij al vaker te gast bij De Zwerver, nu komt hij zijn eerste echte full-album voorstellen. Die kwam uit in maart op het jonge Gentse label On The Level. Eeuwige invloeden als Dylan en JJ Cale blijven natuurlijk aanwezig, al stellen we met plezier vast dat Vito op ‘The Restless Kid’ steeds meer zijn eigen stijl weet te ontwikkelen.

 

 

Lander & Adriaan: een naam die klinkt als een Nederlands acrobatenduo, maar in feite twee Belgische muzikanten zijn die funk, electronica en rave brengen. Soms heb je rock, soms heb je pop, soms heb je hiphop. Soms heb je Lander en Adriaan. Liftmuziek voor fijnproevers. Doombient. De vleesgeworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoeken middag. Fusilli rave.
Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad,J. Bernard, Mauro Pawlowski…) ontmoetten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets. Dom hop. Heftige beats en muren van synths. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting.

 

 

Ditz is een bende Britse postpunkers, die ook niiet vies zijn van punk, hardcore en noise. Ze waren vorig jaar nog de absolute smaakmakers op het Gentse Badlands festival. FAMOUS speelt ook postpunk, maar dan meer arty en met vage jazzinvloeden.

 

 

Opus Kink is een sextet uit Brighton dat het potentieel heeft om een absolute topper te worden. Met hun mix van punk, folk en jazz doen ze denken aan een samenwerking tussen Viagra Boys en Babyshambles, geruggesteund door een ferme blazerssectie. Een plaat hebben ze nog niet maar alle nummers die je online vindt zijn niet minder dan uitmuntend.

 

 

Holiday Ghosts, is het uitstekende jingle jangle lofi garage-bandje van geliefden Katja Rackin en Samuel Stacpoole, dat voor de concerten wordt uitgebreid naar een quartet. Op hun recentste worp, de ‘Credit Note EP’ slaagden ze erin de best stevige live-vibe zo goed mogelijk weer te geven. Ze brachten eerder ook al drie full-albums uit op o.a. FatCat Records.

 

 

In Maart ’21 verscheen de recentste, alweer heerlijk psychedelische plaat ‘Alter Echoes’ van Triptides uit LA. De band is onmiskenbaar schatplichtig aan de psychedelische The Byrds en vroege Pink Floyd en zeker ook geschikt voor fans van Mystic Braves en Sugar Candy Mountains tot Mystery Lights en King Gizzard.

 

 

Je kan veel zeggen over Shht maar niet dat het een alledaagse band is. Al zeggen ze zelf in hun bio: “You could say the intergalactic sound of previous Shht encounters has landed on planet Earth”. Deze post-punk / glam/ experimentele band omschrijft zichzelf als ruimterock voor de huidige generatie. Een moderne digitale bricolage van ideeën geleverd door een band met chemische geesten en een zanger die mentaal en fysiek aan het dak hangt. Shht deconstrueren deconstructie.

 

 

Asa Moto zijn twee DEEWEE protégées, Olivier Geens en Gilles Noé, uit Gent. Hun jongste release is de EP 'Martino', vernoemd naar de bekende Gentse broodjeszaak. Net zoals op hun eerste EP staat Asa Moto garant voor sterke elektronische melodieën die er nooit in falen om mensen op de dansvloer te krijgen.

Met de experimentele electronica/triphop band DALI MURU & THE POLYPHONIC SWARM tenslotte, hebben we dan weer een moeilijk te klasseren band. Cineaste en dichteres Dalia Neis weeft samen met muzikant/producer Enir Da een filmisch lappendeken met grimmige sprookjes, haperende samples van Tsjechische New Wave fluiten, brokjes Oost-Europese folk en visuele triphop poëzie.

De voorverkoop met dag- en weekendtickets is al gestart. Tickets voor vrijdag en zondag kosten 30 euro, Voor zaterdag 33 euro. Weekendtickets kosten 69 euro. Voor de camping betaal je 10 euro per dag of 20 voor een weekend. Alle handling-kosten zijn inbegrepen in deze prijzen. Meer info vind je op Leffingeleuren 2022 (leffingeleurenfestival.be)

 

Website / Facebook / Instagram


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015