Echo & The Bunnymen vervangt Front 242 op Sinner’s Day Summer. Ook From The Jam en Tyske Ludder worden ingewisseld voor jong talent.

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    20 mei 2022

Echo & The Bunnymen bevestigt voor Sinner’s Day summer & Sinner’s Day Winter. Wegens hospitalisatie zullen From The Jam en Tyske Ludder niet spelen. Maar niet getreurd want Sinner’s Day Summer strikt 4 nieuwe top-talenten.


De afzegging van Front 242 zat er aan te komen. Onlangs vernamen we het onfortuinlijke nieuws z dat Jean-Luc Demeyer (Front 242) in het ziekenhuis opgenomen was. De band en de organisatie van Sinner's Day besloten, zoals te verwachten was, om Jean-Luc meer tijd te geven om te herstellen en het concert van F242 uit te stellen tot de wintereditie van Sinner's Day (31 oktober, Diest). Daarenboven kwam nog eens het bericht dat From The Jam forfait moet geven wegens de kankerbehandeling van Bruce Foxton (bassist van The Jam). En tenslotte is de zanger van Tyske Ludder afgelopen maandag het slachtoffer geworden van een auto-ongeval. Claus maakt het goed, maar het herstel zal enkele maanden duren. Het optreden van Tyske Ludder wordt verschoven naar 2023.

Nieuwe namen 24/06

 

De organisatie van Sinner's Day Summmer ging in verschillende hoeken zoeken naar waardige vervangers, wat 2 namen opleverde:


W.H. Lung : the new kids on the block – grote talenten rechtstreeks uit Manchester (UK). W.H. Lung brengt een avond gevuld met donkere disco en kosmische new wave, alsof ze in de jaren '70 en '80 zijn opgericht! Dit is een band die men gezien moet hebben!

 

 

Echo & The Bunnymen : Ian Mc Culloch en de zijnen vieren hun 45ste verjaardag twee keer in ons land. Zowel tijdens de zomer als tijdens de wintereditie zal men volop van deze living legends op het Sinner’s Day podium kunnen genieten, meezingen en wegdromen!

 

 


Festivalgangers met een DAY ticket voor FRONT 242 (24/06) kunnen vragen om hun ticket te wijzigen naar 31 oktober.
Alle aanvragen moeten gestuurd worden naar support@w-productions.be

 

NIieuwe namen 25/6

Voor 25/6 koos men voor 3 jonge aanstormende bands.

IST IST (UK) werd opgericht in 2014 in Manchester en heeft sindsdien een zeer stevige live reputatie opgebouwd in UK en ver daarbuiten. Voor fans van: Editors, Joy Division, Whispering Sons,…

 

 

KALTE NACHT (GR) is een minimal / dark synth duo dat de laatste jaren opdook uit de Atheense underground. In Griekenland spelen ze alvast in de grootste zalen. Nu is de rest van Europa aan de beurt.

 

 

TALK TO HER (IT) blijkt dan weer een electro-wave-rockband met een donker, indringend & krachtig geluid. Hun live hoogtepunt bereikten ze in 2019 met de deelname aan Monitor Festival (Minimal Wave & Post Punk) in Leiria, Portugal.

 

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015