Neo-soul artiest KYMARA dropt nieuwe single ‘Solace’!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    25 april 2022

Kwetsbaarheid, romantiek en acceptatie; het zijn belangrijke onderwerpen op Kymara’s aanstaande debuut-EP ‘New Road.’ Op 22 april is de tweede single van de EP van de Nederlandse in Brighton, Engeland, woonachtige neo-soul artiest uitgekomen. ‘Solace’ is een ballad met tegelijkertijd een stuwende bas die helpt met het langzaam doorbreken van persoonlijke grenzen. 


Solace is de tweede single van Kymara’s aanstaande debuut-EP, die op 3 juni verschijnt op het onafhankelijke label QM Records uit Brighton. Op 5 juni staat Kymara met haar voltallige band in TivoliVredenburg, Utrecht. Tickets zijn verkrijgbaar via https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/kymara-05-06-2022.

‘Solace’ richt zich op de eerste stappen van verliefd worden. Met lichte, haast fluisterende, vocals opent Kymara track, opbouwend naar de intensiteit van het voelen. Ze beschijft het nummer als die eerste stap in een relatie waarin je jezelf echt open begint te stellen; het niet langer indekken voor het mogelijk gekwetst worden en het beginnen vertrouwen van je ‘person.’ Ze vertelt verder dat de hele EP een reflectie is van het leven dat ze leidt en blijft leiden. Niet alleen de grote momenten, maar juist ook de kleine weet ze met dit project te documenteren.

KYMARA

De in Brighton (UK) woonachtige zangeres en songwriter Kymara werd geboren in Utrecht en groeide op in de muziekscene van de stad. Opgevoed door haar moeder - een 'beautiful Queen' genaamd Josje - leerde Kymara van jongs af aan hoe belangrijk het is om over gevoelens te praten en hier uitdrukking aan te geven. Deze les is onmiskenbaar aanwezig en herkenbaar in haar muziek, en komt in het bijzonder tot uiting in haar oprechte en eerlijke teksten.

Muziek is een belangrijke factor in het leven van Kymara en is dat ook altijd geweest. Slechts twee en een half jaar geleden, als mid-twintiger, begon ze haar eigen geluid en individuele artisticiteit te ontdekken. Sindsdien vertaalt ze middels haar teksten en muziek op indrukwekkende wijze haar eigen levenservaringen en -lessen, met thema's als liefde, 'ras' en persoonlijke groei. Het geheel komt samen tot een prachtige mix van Nina Simone's talent om verhalen te vertellen, de 'soulfulness' van D'Angelo en de puurheid en rauwheid van Janis Joplin

Kymara speelde ze zich al in de kijker van o.a. BBC Radio 1, NPO Soul & Jazz en Rolling Stone. Met het uitbrengen van debuut-EP ‘New Road’, en bovendien een hoop shows in de agenda, wordt 2022 het jaar waarin steeds meer mensen kennis kunnen en zullen gaan maken met Kymara; een talent dat alles in huis heeft om als soul-ster in wording te worden bestempeld.

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY