Galine lost nieuwe single 'Woman'!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    24 april 2022

WOMAN is de tweede single van Galine's tweede EP 'Lilith', die op 13 Mei zal verschijnen op Starman Records. Na het dansbare TEAM, dat te horen was op Radio 1, bewijst Galine met WOMAN dat mysterie en epiek hand in hand gaan binnen haar muzikaal universum. 


WOMAN vertelt een klassiek Coming of Age verhaal met een bittere nasmaak. Galine toont zich een bloed-eerlijk songwriter wanneer ze zich na het overlijden van een prominent familielid afvraagt of dit verlies nu een nieuwe levensfase inluidt. In de videoclip - die werd geregisseerd door Breyten Van der Donck en gefilmd door Thomas Van Caeneghem - zien we Galine zich verhouden tot een jongere versie van zichzelf. Ze lijken beiden te verdwalen in een huis waar heden en verleden van weinig belang zijn.
 
Galine brengt frisse, actuele pop met subtiele electro accenten en een focus op vocal & keys. Muzikaal wordt ze ondersteund door Esther Coorevits (Jan Verstraeten), Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear), Sven Sabbe (Momoyo) en Thomas Van Caeneghem.

In december 2018 bracht Galine haar eerste EP 'FABULAE' uit op MAYWAYrecords. Geïnspireerd door artiesten als Maggie Rogers, Lana Del Rey en Sylvan Esso, maakte ze tijdens de coronaperiode haar tweede EP "Lilith" met Daan Schepers (Eefje de Visser, Bazart) die uitkomt op Starman Records in mei 2022.

Afgelopen zomer stond ze o.a. op OLT Rivierenhof als voorprogramma van Hooverphonic, Tweeklank en Campo Solar. Voor de coronapauze speelde de band onder andere de AB en de Handelsbeurs plat en werd ze Artist in Residence van Wilde Westen/De Kreun. Ze werd finaliste voor Soundtrack 2019 en werd geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2021.

Find the artist here:

FacebookSpotifyInstagramYouTubeEmail

Find Starman Records here:

FacebookEmailWebsiteYouTube