Handkerchief, nieuw album "Ghosts of This Town"- release 29/4/22

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    12 april 2022

Hun laatste album “Mutiny Ballads & Fishguarding Songs”, werd bijzonder goed onthaald. Singles als “They Drive by Night “, “Humans Sense” en recent, “Lucky Day” zijn regelmatig te horen op Radio 1. Op 29/4 verschijnt de nieuwe CD “Ghosts of this Town”, opnieuw een fascinerende, wat donkere trip in de bijzondere wereld van Handkerchief, een wereld van steden, havens en romantiek.


Tourdates (More TBC)

3/6: ‘t Stamineeke - Webbekom
18/6: Eindeloos Eiland Festival - Kortgene(NL)
25/6: Buskruid Festival - Ekeren
1/7: Pop in Malle - Westmalle

10-16/7: On Tour By Boat met Vrijbuiter Zeilen
10/7: Vlissingen (NL): TBA
12,13/7: Antwerpen: TBA
15/7: Terneuzen:TBA
16/7: Gent: TBA

17/7: Big Rivers Festival - Dordrecht (NL)
27/8: Gevarenwinkel Festival - Herselt
4/9: Arts & Roots in the Woods - Aarschot
16/9: Kaleidoscoop - Mortsel
17/9: De Lievelinge - Gorinchem (NL)

 

Christof Annaert, zanger/songschrijver van dit muzikale collectief, stelt zichzelf steevast de vraag: 'Hoe zou rock 'n roll geklonken hebben, moest Elvis een zeeman geweest zijn?'
 
Het woeste zeemansbestaan, op een gammele boot in verre wateren, is één van de terugkerende thema's in de muziek van Handkerchief. We horen de havens van zeven zeeën in een onweerstaanbare mengeling van Europese rootsmuziek, rock ‘n roll, ska, gypsy, surf, calypso en rumba. In hun onmiskenbare zeemansblues volgen ze telkens weer de lokroep van de oceaan.
 
Hun debuut ’Dancing Bones’ (2015) werd meteen enthousiast onthaald in De Roma, en dubbel-lp ‘Sea Rain River (2017) bracht de koers ook op tournee door Nederland. Datzelfde jaar schreven ze ook de soundtrack voor de bekroonde graphic novel Red Rider (Lectrr & Stedho). Na de in 2019  verschenen Record Store Day 10” EP ‘Mutiny Ballads’ wordt de bemanning nog steeds aangevoerd door de, schijnbaar al eeuwen tegen de wind in bulderende, stem van kapitein Christof Annaert die samen met zijn bemanning in 2020 met het full album ‘Mutiny Ballads & Fishguarding Songs’ weerom een sterk, naar zeewier smakend, album afleverden.
 
De band speelde met vele tientallen shows in Nederland en België een ijzersterke live reputatie bij elkaar wat leidde tot o.m. een fel opgemerkte support-tour met C.W.Stoneking.
Voortgestuwd door drie blazers en een aanstekelijke beat slaagt Handkerchief erin elk publiek aan het dansen of in ontroering te brengen.
 
Handkerchief bestaat uit:
Christof Annaert (gitaar en zang), Nele Paelinck (viool, accordeon),  Simon Beeckaert (contrabas), Tijs Bonner (toetsen, gitaar en zang), Floris De Smet (bassax), Tom De Wilde (drums en percussie) Sebastian Fischer (baritonsax), Reinout Reggers (tenorsax), Lies Vandeburie (trompet, zang).