Interview met La Mort

Interviews:Nederlands
      27 november 2010

Begin Juli stuurden we La Mort ons interview op. Door enkele privé problemen van de band konden ze pas vandaag hun interview opsturen naar ons. Hieronder een kleine kijk op het leven de groep.

1. La Mort of vertaald naar het Nederlands “De Dood”. Vanwaar haalden jullie je inspiratie voor de titel. Gewoon zoals de meeste andere bands dat doen. Met allen samenkomen en nadenken over mogelijke titels. In een genre als black metal is het thema van de dood alomtegenwoordig, dat leek ons dus een logische keuze.


2. Vertel eens wat over jullie zelf als band.
Rond begin vorig jaar zijn wij als liefhebbers van Black Metal samen beginnen spelen. Ik zelf (Tim) maakte al enige tijd black metal als een soort soloproject. Maar voor eventuele live shows en de algemene sound is een three piece altijd beter natuurlijk. We zijn3 (relatief) jonge kerels met een voorliefde voor extreme metal. Gezien de weinige Black metal bands in dit land besloten we zelf maar black metal te beginnen maken.

3. Jullie band is ontstaan in Januari van dit jaar (2009). Dit wil zeggen dat jullie nog relatief weinig ervaring hebben … of speelden jullie vroeger al in andere bands?
Ongeveer ieder van ons heeft wel al een paar bands achter de rug. Vrijwel altijd in de metalhoek. Dit is wel de eerste keer dat we BM maken.

4. Brussel is nu éénmaal niet “the place to be” om als Black Metalband aan de bak te komen, hoe ervaren jullie je genre in Brussel?
Ergens leeft Metal wel in Brussel, of beter gezegd : leefde. Het aantal optredens binnen de vijfhoek gaat zienderogen achteruit. In de extreme hoek valt er bijna helemaal niets te beleven. Toch dragen we een zekere fierheid om als black metal band uit het Brusselse te komen. We houden immers van onze stad en de muziek.

5. Jullie omschrijven jezelf niet als 100% Black Metal. Vooral niet wat betreft het uiterlijk. Wat zijn de verschillen tussen jullie en een doorgronde Black Metal band?
Zomaar facepaint aandoen en rare kostuums dragen om extreem over te komen vinden wij een verkeerd beeld. Het is voornamelijk de muziek die moet imponeren en niet de 'act' er rond. Muzikaal bevinden we ons ook eerder in de lijn van moderne Black metal bands of het oeuvre van BURZUM. Muziek die eerder gericht is op het oproepen van een duistere sfeer dan op angst aanjagen met een act.

6. La Mort heeft al enkele nummers gespeeld en opgenomen, zijn er plannen om een MCD of CD op te nemen?
Rare gebeurtenissen de afgelopen laatste weken/maanden hebben onze plannen tot opnemen altijd gedwarsboomd. Maar de laatste tijd hebben wij hard gewerkt aan nieuwe nummers en plannen die binnen afzienbare tijd op te nemen. We proberen echt met een goede release af te komen die niet gewoon klinkt als de zoveelste extreme metal demo. Dat vraagt tijd en moeite maar vinden dit heel belangrijk.

7. Zoals velen onder de muzikanten wel weten is het moeilijk om aan de bak te komen als jonge artiest. Ook promotie loopt niet echt vlekkeloos omdat er heel wat magazines, kranten, boeking kantoren enkel maar ervaren bands willen. Hebben jullie hier veel last van?
Op basis van onze sound, die voor velen natuurlijk een moeilijk beluisterbaar genre blijft ,is het natuurlijk niet steeds gemakkelijk om promotie te vinden langs derden (zine's, boekingskantoren,..). Het is erg om te zeggen : Maar black metal leeft simpelweg niet genoeg in België of het Brusselse.

8. Hoe zien jullie je toekomst tegemoet?
Cool. Na voorbije optredens krijgen we steeds meer goede reacties van mensen binnen de extreme metal 'scene'. We hopen als band om te kunnen blijven optreden en optredens te kunnen blijven doen in het voorprogramma van meer gevestigde (buitenlandse) bands. Optreden met pakweg Burzum is onze grote droom. Als we een gevestigde waarde kunnen worden in België zijn onze dromen al lang vervuld !

9. Als je zelf nog opmerkingen hebt, iets dat je kwijt wilt aan de lezers of gewoon pure reclame, dankbetuigingen, tips, … plaats ze hieronder.
Kijk zeker is op onze myspace ! Bedankt ook aan snoozecontrol voor de interesse in wat we doen en voor de promotie ! héél coole site. En ook aan alle mensen die ons supporten !