Pukkelpop 2011

Fotoverslagen:Andere
      3 november 2012

Op 18 augustus trok omstreeks 18.15 uur een kort maar zeer hevig onweer over de weide te Kiewit. In enkele minuten tijd stond de volledige weide blank en door de hevige windstoten knapten enkele bomen af. Uit angst voor de wind gingen veel mensen in de Château-tent schuilen, maar die stortte ten gevolge van grote hagelstenen, regen en hevige windstoten in. Hierbij kwam één persoon om het leven en raakten vele anderen licht tot zwaargewond Nadat de tent ingestort was, liep iedereen naar de zijuitgangen en probeerde familie en vrienden te bereiken, waardoor het mobiele-telefoonnetwerk enkele uren plat lag. Rond twee uur waren veel van de 60.000 festivalgangers op de ondergelopen weide weg. Op dat moment hadden al drie mensen het leven verloren. Later op de nacht stierven nog 2 slachtoffers in het ziekenhuis en de dag erna vochten nog drie personen voor hun leven.

Uit respect voor de slachtoffers werd het volledige festival afgeblazen. Het zou normaal nog tot en met zaterdag geduurd hebben. De geëvacueerde campings kregen in de nacht van 19 op 20 augustus dieven op bezoek, die achtergelaten tenten en kampeermateriaal wegroofden. Zondag 21 augustus vond er een herdenkingsdienst plaats in de Sint-Lambertuskerk in Kiewit.

Op zondag 5 augustus 2012, bijna een jaar na de gebeurtenissen, werd een herdenking gehouden in het bijzijn van de familie van de slachtoffers en werd een monument, ter ere van de slachtoffers en gewonden, onthuld.

Ook met Snoozecontrol deden wij een actie voor de slachtoffers. Per bezoeker dat we kregen doneerden we 0,01 eurocent aan het steunfond. Uiteindelijk stranden we op 48,73 EUR. Nog steeds blijft Pukkelpop 2011 in het hart van Snoozecontrol. Ook wij waren aanwezig.

Volg alles van Pukkelpop hier: http://www.snoozecontrol.be/index.php/component/search/?searchword=Pukkelpop&searchphrase=all