Mojo Filters @den trap

Fotoverslagen:Andere
  levi deluycker    10 april 2011

Dat het goed gaat met de Belgische rockmuziek is een algemeen geweten feit. Triggerfinger, Black box revelation en the sore losers geven live en op plaat een fantastische indruk. Op de radio hoor je om de vijf minuten wel een Belgische band spelen en elk festival geeft een resem aan Belgische bands een podium.


Na gisteren Mojo Filters aan het werk gezien te hebben, vermoed ik dat er wel een nieuwe band zich bij dat rijtje kan beginnen voegen. De jonge luiten hadden voor doel om Kortrijk te veroveren en begonnen dan maar met Den Trap. Wat opviel was wel dat de band in het begin opteerde voor iets softere nummers en ze gaandeweg naar de ruigere nummers toegingen.  Dat de band wel voor sfeer kon zorgen zagen we aan het spontaan gedans van een paar enkelingen.

Nu, een echt ruig geluid zoals het merendeel van onze Belgische rockscene  heeft de band wel niet. We hoorden af en toe eens Snow patrol of the Killers(pre- day and age periode) doorschemeren en vonden dat de frontman zijn stem bij vlagen iets had van Benjamin Gibbard van Death cab for cutie. Wat dus zeker wel een compliment  mag worden genoemd. Als we een minpuntje mogen noemen was wel dat sommige nummers zo abrupt lijken te stoppen. Nuja, muggezifterij we hebben er nog een handje van weg.   De jongens waren overigens niet te bedeesd om na afloop aan iedereen die het wou een single te geven. Dus promoters ten lande, u heeft weer een goede, nieuwe band ter uwer beschikking. Zeg dat Levi het gezegd heeft!