Hatebreed @ Entrepot Brugge 25/08/11

Fotoverslagen:Andere
      30 augustus 2011

In Entrepot Brugge staat er al redelijk veel volk te wachten bij aankomst. De klok slaat 19 uur op 25 augustus en de deuren gaan open. Snel eens kijken bij de merchandise, waar je een ruim aanbod hebt van Hatebreed, wat het niet makkelijker op maakt om te kiezen natuurlijk. Dan een goed plaatsje in de zaal zoeken.

Bijna een half uur later wordt het publiek opgewarmd met nummers zoals ‘Dying inside’ en ‘No regrets’ die door Crossed the Line (B) ,een New York-hardcore band met metalinvloeden afkomstig uit Ieper, wordt gespeeld. De band is al sinds winter 2006 bezig en is tevens een goeie opening voor de avond. Tijdens het optreden zit de sfeer er onmiddellijk in, wel rustig en nauwelijks een mosh, maar zeker een geslaagd optreden om naar te kijken.


Na een frisse pint en op het gemak een babbel is het de beurt aan Do or Die (B) om op te treden. De band is in 1999 gestart en heeft al een redelijk ruim repertoire van optredens. Zoals in 2005 kon je ze gaan bewonderen op Graspop, Fury Fest en Pressure Fest tijdens hetzelfde weekend . Wederom is er op het nummer zoals ‘Pray for them’  een vrij rustig publiek,  maar het concert is daarom niet minder goed.

Daarna komt Morda, een lokale band, op het podium. (Die al 6 Europese tournees en 1 tournee in Japan achter de rug heeft). Samen met oudere, maar zeer meeslepende,  nummers van de albums ‘Azerion’ en ‘My will supreme’,  zoals ‘Artefact’ en ‘Theory of will’ vertonen ze ook nieuwe nummers, die perfect aansluiten bij de typische Morda-stijl. Die dragen zeker een stuk verbetering met zich mee. Laten we hopen dat we die nieuwe nummers gauw op cd in de winkelrekken mogen zien verschijnen.  Het is zeker de moeite waard een optreden van deze band bij te wonen.

Nu is het het moment waar ieder energie voor gespaard heeft. Nauwelijks slaat Hatebreed (US) de eerst noot en iedereen komt in actie , met als gevolg een hevige mosh doorheen heel het optreden. Niemand komt er onderuit aan het meeslepende optreden. In nummers zoals ‘Destroy everything’ ,’ In ashes they shall reap’ en ‘Everybody bleeds now’ weet Jamey Jasta het publiek zeer goed mee te krijgen. Hatebreed, gestart in 1994, is nu een zeer belangrijke vertegenwoordiger van zijn genre ( hardcore/metal ). De band heeft ondertussen 8 albums uit, waaronder ‘Supremacy’, ‘For the lions’ en hun laatste album ‘Hatebreed’.

Interessante bands, de opzwepende muziek, de locatie en nog vele andere factoren zijn af. Hier is zeker sprake van een geslaagde avond. De bands moet je zeker eens gaan bekijken als je daar de kans toe hebt. Alle komende shows van de bands kan je makkelijk terug vinden op het internet.

  Contact