Food Fighters @ Sultan Wervik (12/11/11)

Fotoverslagen:Andere
      17 november 2011

Het was opnieuw zo’n koude zaterdagavond (12/11/11) toen ik rond 22 uur geïnformeerd werd van een optreden in de Sultan te Wervik. Door de telefoon hoorde ik de track Bridge Burning spelen van de Foo Fighters. Vermoedelijk dacht ik dat er mij een loer gelapt werd want zowel muzikaal als vocaal zat het via de telefoon al zeer erg goed.


Éénmaal aangekomen in de Sultan was het stevig doordrummen om een plekje te kunnen veroveren in het overvolle café.  Het was namelijk de eerste try-out voor de Food Fighters (coverband) en die try-out had blijkbaar geen windeieren gelegd op het vlak van promotie want men was meer dan talrijk aanwezig. Ze moeten ongeveer al 4 tracks gespeeld hebben toen ik aankwam want de sfeer zat er al helemaal in. Breakout werd prachtig nagespeeld door de Food Fighters gevolgd door White Limo en Long Road To Ruin.

De groep laat de koude echter niet het café binnen dringen en zorgt voor een stevige warmteverhoging in het publiek. Met de track Times Like These weten ze het publiek opnieuw luidkeels te laten meezingen. Toen de band het lied Best Of You in gang stak wisten de bandmembers hoelaat het was want niemand stond stil. Het was ook onmogelijk om stil te zijn op deze gecoverde track die voor jong en oud een meezinger van formaat was.

Met hun totaal van maar liefst 16 tracks ronden ze na een goed anderhalfuur hun try-out af. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het gevoel dat de echte Foo Fighters voor mij live aan het spelen waren. Zowel op muzikaal vlak als op vocaal vlak zit de band enorm sterk. De zanger heeft de capaciteit om iedere track zijn eigen touché te geven zoals de echte Foo Fighters dit doen. Ook de gitaristen en de drummer mogen niet vergeten worden om deze coverband van een totaalplaatje te voorzien.

De Food Fighters zijn op volgende data nog te bewonderen:

November 12: Wervik, De Sultan.

November 25: Waarschoot, Metro.

December 9: De Pinte, Bar- on.

December 30: Sint Laureins, Opsenter.

January 12: Kortrijk, Track.

Website: http://www.foodfighters.be/

  Contact