Dewit & Koo 09/09/2012 Anderlecht

Fotoverslagen:Andere
  Erik Vandamme    10 september 2012

Coverbands, ik huiver er persoonlijk toch soms een beetje van, doorgaans is het een flauw afkooksel van het orginineel of spelen ze klakkeloos de songs na. Maar heel soms kom je zo bands tegen die zichzelf overstijgen. Een goede coverband is in mijn ogen een die iets toevoegd aan de song die ze coveren. Dewit & Koo is zo een band, ze hadden de ondankbare taak om op te treden op een opendeur dag, dwz de muzikale omlijsting verzorgen tussen 12u en 16u. Het verslag.


Vanaf het begin probeerden de heren het publiek dat genoot van het terrasje met een glas water en een pakje friet te bekoren, niet zo gemakkelijk, maar ze slaagden er toch in de aandacht te trekken. De gespeelde songs waren doorgaans terug te vinden in het rock , blues , pop en andere 'dansbaar' genres . Elk van de artiesten hebben al heel wat jaren ervaring in het bespelen van hun instrumenten en dat straalden ze ook uit. De nodige interactie met het publiek was ook aanwezig.  Hier en daar zaten er zelfs een paar eigenzinnige maar heel geslaagde versies tussen van bvb A Forest of Tainted Love.

De band speelde telkens een klein uurtje en nam een korte pauze om er terug in te vliegen. Mooie momenten waren er genoeg maar sommige staken er echt bovenuit. Zo deden ze een soort medely, ze begonnen met Maria, Maria Ik hou van jou gingen over naar Dikke Lu om over te gaan naar een streepje Highway to Hell en te eindigen waar ze mee begonnen waren, het sterke eraan is dat alles perfect in elkaar paste.. een prestatie om 'U' tegen te zeggen! De ene hit na de andere werd in een eigen kleedje gestoken, met het  nodige respect voor het origineel , meer nog er een eigen 'touch' aan geven.

Afgesloten werd met een schitterende versie van (I Can't get no) Satisfaction. Een wel heel lange versie waarin de leden het beste op hun respectievelijk instrument bass, drum , gitaar, mochten geven.

U bent op zoek naar een coverband om uw feestjes op te vrolijken, dan is De Wit & Koo een sterke aanrader, zelfs in deze niet zo gemakkelijke omstandigheden slagen ze er in hun publiek te bekoren, wedden dat er op uw feestje het dak er volledig afgaat? Zeker weten!

dewit  koo

meer info vind u op hun website :

http://www.dewitenkoo.be ze zijn ook telefonisch bereikbaar :   0473/92 84 13.